[Žinios trumpai] Lenkija žino, kaip „pasakyti rusams, kad viskas baigta“  ()

„NATO taikos palaikymo misija Ukrainoje yra būtina“, - J. Kačinskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslavas Kačinskis per susitikimą su Lenkijos pietų Kielcų miesto gyventojais pareiškė, kad taiką Ukrainoje Kijevo sąlygomis gali garantuoti NATO taikos palaikymo misija.

Apie tai praneša „Lenkijos radijas“.

Tačiau, anot Kaczynskio, toks scenarijus mažai tikėtinas.

„Jei norime, kad taika būtų tikrai garantuota ir padoriomis sąlygomis Ukrainai, tai NATO neapsieis be taikos palaikymo misijos įvedimo. Ar tai įvyks? Jei kas nors žino šio atvejo detales, o aš jas žinau, tada jis supranta kad tai neatmetama, bet ir mažai tikėtina“, – aiškino jis.

Anot lenkų politiko, karas Ukrainoje gali tęstis dar ilgai, arba jis gali būti įšaldytas.

 

„Noriu pabrėžti, kad ši taikos palaikymo misija nėra skirta kovai su rusais... Ši misija yra pasakyti rusams: viskas baigta“, – tvirtai pareiškė Kaczynskis.

Jis mano, kad tiesioginėje konfrontacijoje su ukrainiečiais rusai neturi šansų, nes jų moralinė ir psichologinė būklė yra daug prastesnė. Politikas taip pat įvardijo Ukrainos pergalės sąlygą – ginklus.

„Ukrainai reikia ginklų, o čia jau kyla tam tikrų problemų“, – sakė J. Kačinskis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()