To dar nėra buvę ir tai gali sukelti didelių pasekmių! Rusijos stačiatikių bažnyčios metropolitas keičia kursą ir atvirai pasisakė prieš karą Ukrainoje  (1)

Pirmasis Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovas Rusijoje viešai pasmerkė Kremliaus nurodymu vykdomą įsiveržimą į Ukrainos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 3-iosios naktį Rusijos Belgorode nugriaudėjo virtinė sprogimų. Buvo pranešta apie žalą ir žmonių mirtis. „Rospropaganda“ ataka apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, tačiau Belgorodo pastatuose įstrigo amunicijos fragmentai iš Rusijos oro gynybos raketų sistemos „Pantsir S1“, kurios nenaudoja Ukrainos tarnybos. Į susidariusią situaciją sureagavo metropolitas Jonas iš Belgorodo ir Stary Oskol.

Vyskupijos svetainėje buvo paskelbtas jo pareiškimas. Jame Jonas kreipiasi į visus tikinčiuosius su prašymu melstis už „kraujo praliejimo pabaigą“ Ukrainoje. Beje, tai pirmasis Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovas Rusijoje, viešai pasmerkęs Kremliaus nurodymu vykdomą įsiveržimą į Ukrainos teritoriją.

Jis priminė, kad tarp sprogimų Belgorodo pasienyje aukų buvo Charkivo srities gyventojai, pabėgę nuo Kremliaus sukelto karo.

 

Metropolitas citavo Mato evangeliją, primindamas, kad „niekas nežino dienos ar valandos, kada baigsis mūsų žemiškasis gyvenimas, niekas nežino, kaip tai įvyks“.

Atėjo laikas, pagal Šventojo Rašto žodį, „kalavijus pakeisti į plūgus“, – reziumavo dvasininkijos atstovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)

Komentarai (1)