[Žinios trumpai] Viltys dužo į šipulius: Maskva skelbia sprendimą dė Zelenskio ir Putino susitikimo, JT diplomatas skelbia blogiausią situaciją per 50 metų  ()

Rusija nemato galimybės surengti dviejų prezidentų susitikimo, vis sunkiau rasti diplomatinį konflikto sprendimą, sakė nuolatinis Rusijos Federacijos atstovas Jungtinėse Tautose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesioginių Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pokalbių nebus. Apie tai „Financial Times“ komentare pranešė Genadijus Gatilovas, nuolatinis Rusijos Federacijos atstovas JT biure Ženevoje.

Rusijos diplomatas atmetė galimybę diplomatijos būdu baigti plataus masto Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą. „Dabar nematau galimybės diplomatiniams kontaktams. Ir kuo ilgiau tęsis konfliktas, tuo sunkiau bus rasti diplomatinį sprendimą“, – sakė Gatilovas, taip tarsi užsimindamas, kad Ukrainai būtų geriau nustoti gintis.

Lapkričio viduryje Indonezijoje vyks G20 susitikimas, į kurį pakviesti abu - Zelenskis ir Putinas. Zelenskis jau patvirtino savo dalyvavimą. Putino noras skristi taip toli, kur tikrai nebus paglostytas ir gali tekti pamatyti Zelenskį, atrodo abejotinas.

 

Tuo pat metu Rusijos nuolatinis atstovas pažymėjo, kad Maskva prognozuoją užsitęsusį karą Ukrainoje. Gatilovas taip pat pareiškė, kad pasaulio diplomatija šiuo metu yra prasčiausioje padėtyje per pastaruosius 50 jo karjeros metų, ir pridūrė, kad „pasaulis pasikeitė ir JT niekada nebebus tokios, kokios buvo anksčiau“.

(7)
(29)
(-22)

Komentarai ()