Kadyrovas ieško būdų, kaip trauktis iš Rusijos „specialiosios operacijos“ Ukrainoje: prasidėjo visiškas žlugimas  ()

Ekspertas įsitikinęs, kad R. Kadyrovo teiginiai apie galimą jo atsistatydinimą yra tiesiogiai susiję su Rusijos „specialiosios operacijos“ Ukrainoje žlugimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas negali būti tiesiog atleistas – jis užima renkamas pareigas, taigi turi būti surengtas balsavimas ir speciali procedūra, pagal kurią Čečėnijos įstatymų leidžiamoji valdžia turi atimti iš jo prezidento įgaliojimus. Todėl visi jo pareiškimai apie tariamą atsistatydinimą yra niekiniai.

Tokią nuomonę „Freedom“ eteryje išsakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Olegas Ždanovas.

„Kiekvienas pokštas turi savo tiesos dalį. Suprantu, kad R. Kadyrovas ieško būdų, kaip trauktis: arba prisėsti prie Kremliaus sienų ir ten rasti apsaugą, arba net išvykti kur nors už Rusijos Federacijos ribų, kad, kaip pats sako, praleisti likusias savo dienas pensijoje“, – aiškino O. Ždanovas.

Ekspertas įsitikinęs, kad R. Kadyrovo teiginiai apie galimą jo atsistatydinimą yra tiesiogiai susiję su Rusijos „specialiosios operacijos“ Ukrainoje žlugimu.

„R. Kadyrovas nėra kvailas žmogus, jis buvo karo lauko vadas ir kovojo su Rusijos kariuomene. Puikiai supranta jos būklę ir galimybes. Šiandien tie Nacionalinės gvardijos atstovai, kurie tarnauja Čečėnijoje ir kažkodėl visi juos laiko „Kadyrovo kovotojais“ – ne, tai rusų gvardijos kareiviai. Civilių kariuomenė nėra už įstatymo ribų, Rusija tokių dalykų neleidžia. Bet šitie jo pavaldiniai praneša jam kas iš tikro dedasi, čia irgi mato. R. Kadyrovas puikiai supranta situaciją, kurioje šiandien Ukrainoje atsidūrė Rusijos ginkluotosios pajėgos“, – įsitikinęs O. Ždanovas.

Tuo pat metu, anot jo, gandai, kad R. Kadyrovas gali gauti postą Rusijos gvardijoje, hipotetiškai gali būti toleruojami.

„Mano nuomone, tai būtų be galo problematiška, nes nežinau, koks populiarus R. Kadyrovas yra pačioje Rusijoje. Jis yra siaubo istorija! R. Kadyrovas yra toks baisus „memas“, kuris gąsdina visą Rusijos Federaciją. Bet tapti deputato V. Zolotovo pavaduotoju (Rusijos gvardijos vadas Viktoras Zolotovas – red.), kaip sklinda kai kurie gandai, mano nuomone, tai visai nerealūs dalykai! Nes V. Zolotovas ir R. Kadyrovas asmeniškai konfliktuoja“ – kalbėjo O. Ždanovas.

 

Be to, anot eksperto, patys „kadyrovcai“ yra Nacionalinės gvardijos kovotojai, tačiau jiems nekyla užduotis kautis „priekinėje linijoje“.

„Tai jie plėšė. Rusijos Federacijos reguliarioji kariuomenė ėjo į priekį ir dalyvavo karo veiksmuose, o „kadyroviečiai“ už jų nugaros turėjo gavę užduotį sukurti teisėsaugos sistemą, suburti komendanto tarnybą. Tiesą sakant, jie yra tie, kurie turėtų užtikrinti okupuotos teritorijos išlaikymą. Bet užsiiminėjo plėšikavimu, žiaurumais, dėka savo mentaliteto. O tuo pačiu apiplėšė ir saviškius, kurie išnešė grobį: „plėšk grobį“ – toks buvo principas, kai „kadyroviečiai“ veikė rusų kariuomenės užnugaryje. Dabar jie taip pat atlieka šį darbą. Prie fronto, kiek žinau, tik specialiosios rusų gvardijos pajėgos ir savanoriai, kurie pasirašė sutartį dalyvauti karo veiksmuose  Berdjansko komendantūrai, o ten filmuoja savo „tiktokus“ – ten, kur nėra mūsų kariuomenės ir jiems negresia pavojus“, – sakė O. Ždanovas.

 

Rugsėjo 3 dieną Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas įrašė vaizdo pranešimą, kuriame sakoma, kad  išvyksta „neterminuotų ir ilgų atostogų“. Jis sakė, kad jam, kaip Čečėnijos vadovui, „atėjo laikas“.

Vėliau Rusijos žiniasklaida pranešė, kad R. Kadyrovas gali užimti Nacionalinėje gvardijoje vadovaujančias pareigas.

Čečėnijos gyventojai nepatenkinti tuo, kad R. Kadyrovas siunčia musulmonus dalyvauti ir mirti „svetimame“ dviejų krikščioniškų tautų kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: