[Išsami tema] Septyni geriausi filmai ir serialai apie Elžbietą II ir karališkąją šeimą  ()

Geriausių filmų ir serialų rinkinys apie Elžbietos II ir jos artimiausių giminaičių gyvenimą už Bekingemo rūmų sienų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-11 [Išsami tema] Septyni geriausi filmai ir serialai apie Elžbietą II ir karališkąją šeimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos karališkųjų šeimos narių turtai ir intrigos domino visuomenę dešimtmečius (jei ne šimtmečius). SPEKA parengė geriausių filmų ir serialų rinkinį apie Elžbietos II ir jos artimiausių giminaičių gyvenimą už Bekingemo rūmų sienų.

„Karaliaus kalba“ (The King's Speech), 2010 m.

Istorinė drama apie karaliaus Jurgio VI įžengimą į sostą, kuris buvo priverstas tapti karaliumi netikėtai išsižadėjus sosto jo broliui Edvardui VIII. Būsimasis karalius visą gyvenimą kentėjo nuo nervinio mikčiojimo ir abejojo ​​savo gebėjimu valdyti šalį, todėl Jurgis VI kreipėsi pagalbos į netradiciniais būdais gydantį logopedą Lionelį Logue, kad padėtų jam susitvarkyti su karališkuoju balsu ir jis galėtų atlikti pirmąjį savo viešą radijo pranešimą, skelbiant karą Vokietijai 1939 m. rugsėjį.

2011 m. filmas laimėjo 4 „Oskarus“: kaip geriausias filmas, už geriausią aktorių, geriausią režisierių ir geriausią scenarijų. Iš viso buvo nominuotas dvylikoje kategorijų.

Serialas „Karūna“ (The Crown), 2016 - 2022

„Netflix“ serialas pasakoja apie karališkosios šeimos gyvenimą nuo Elžbietos II ir princo Philipo vestuvių, įvykusių 1947 m. iki šių dienų.

Pirmasis sezonas apima jaunosios karalienės Elžbietos II ir Filipo 1947 m. vestuves bei karalienės sesers, princesės Margret 1955 m. sužadėtuves su RAF kapitonu Peteriu Townsendu.

Antrajame sezone kalbama apie 1956 m. Sueco krizę, 1963 m. Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Haroldo Macmillano atsistatydinimą ir princo Edvardo gimimą. 

Trečiajame sezone dėmesys skiriamas 1964–1977 m. laikotarpiui, kuomet JK dvi kadencijas vadovavo Haroldo Wilsono. Taip pat pristatoma būsima princo Čarlzo antroji žmona, Camilla Rosemary Shand (vėliau Parker Bowles).

Ketvirtasis sezonas – apie Margaret Thatcher pirmininkavimą ir ledi Dianos Spencer nelaimingą santuoką su princu Čarlzu. 

 

Trečiasis ir ketvirtasis sezonas seka karalienės Elžbietos ir princo Philipo gyvenimus nuo septintojo dešimtmečio pabaigos iki dešimtojo dešimtmečio. Šiose serijose daugiausia dėmesio skiriama Margaret Thatcher ir ledi Diana Spencer.

2022 m. bus išleistas paskutinis penktasis sezonas.

„Spencer“, 2021 m.

Biografinė drama apie tris princesės Dianos gyvenimo dienas, kai ji nusprendžia nutraukti santuoką su princu Čarlzu, kuris tuo metu užmezgė romaną su hercogiene Camilla Parker. Juostoje trumpai parodytas Elizabeth II vaidmuo skyrybų metu.

„W. E.“, 2011 m.

Romantiška drama pasakoja apie karaliaus Edvardo VIII gyvenimą ir karališkosios šeimos krizę, 1936 m. jam atsisakius sosto. 1936 m. Jurgis VI, Elžbietos II tėvas, neturėjo tapti karaliumi, bet buvo priverstas juo tapti, kai jo brolis nusprendė palikti savo karališkąsias pareigas ir susituokti su amerikiete Wallis Simpson.

 

„Karalienė“ (The Queen), 2006 m.

Filmas, už kurį Helen Mirren pelnė Oskarą. Įvykiai vyksta po princesės Dianos mirties 1997 m. Filmas iliustruoja Karališkosios šeimos nepaaiškinamai keistą elgesį 1997-ųjų rugsėjį, kai Paryžiuje autoavarijoje žuvo paparacų persekiota Velso princesė Diana. Šalies monarchų ciniška reakcija į šią tragediją papiktino ir įskaudino JK žmones.

Filme karališkoji šeima renkasi, kurias pareigas užimti viešo Dianos gedulo metu, nes ji nebebuvo laikoma karališkosios šeimos nare. Tuometinio premjero Tonio Blairo, kurį įkūnijo aktorius Michaelas Sheenas, sprendimas išgelbėjo monarchijos įvaizdį visuomenės akyse.

„Haris ir Meghan: karališkasis romanas“ (Harry & Meghan: A Royal Romance), 2018 m.

 

Dokumentinis filmas apie Megan norą atrasti save ir savo vaidmenį karališkojoje šeimoje. Visuomenės pašaipa, karališkųjų asmenų spaudimas ir Hario palaikymas – nauja Sasekso hercogienės realybė, apie kurią galima sužinoti iš pirmų lūpų.

„A Royal Night Out“, 2015 m.

Tai vienas iš nedaugelio filmų, pasakojančių apie Elžbietos II gyvenimą prieš jos karūnavimą. Įvykiai klostosi 1945 m. gegužės 8 d., antradienio naktį, kai visa Europa švenčia Antrojo pasaulinio karo pabaigą. Tą naktį Elžbieta kartu su jaunesniąja seserimi Margaret pabėga nuo budinčios sargybos ir linksminasi naktiniame Londone.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()