[Žinios trumpai] Ukrainiečiai įžengė į rusų tvirtovę - skelbia video apie intriguojančius radinius (Video)  ()

Rusijos kariai palieka Chersono srities teritoriją, tačiau daug kas vietiniams primena apie neseniai čia buvusius kariškius iš Rusijos Federacijos. Apie tai praneša „Sky News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietinė mokykla buvo paversta RF ginkluotųjų pajėgų tvirtove. Iš viršutinių aukštų buvo šaudoma į pozicijas, o rūsyje buvo karinė bazė su pavogtomis užuolaidomis, kilimais ir pagalvėmis iš gyventojų namų ir parduotuvių.

Tokios gyvenvietės kaip Velika Oleksandrivka kelis mėnesius buvo fronto linijose. Pirmąją spalio savaitę Ukrainos kariai išvijo iš čia rusus, tačiau visur yra įnirtingų kovų įrodymų.

Dėl strateginės vietos prie Inguleco upės trijų aukštų vietinė mokykla buvo kovų epicentre.

Ant rūsio, kuris buvo naudojamas kaip pastogė, sienų rusai paliko nepadorų grafitį ir paskutinę lotynų abėcėlės raidę Z – invazijos simbolį.

Tai nebuvo tik pastogė – rusai mokyklos pastatą pavertė savo baze. Ant langų buvo pakabintos užuolaidos, ant grindų klojami kilimai, paklotos pagalvės. Pasak mokyklos darbuotojo, čia gyveno kariškiai, visi namų apyvokos daiktai buvo paimti iš netoliese esančių parduotuvių ar vietos gyventojų namų.

Ugniagesių vado Volodymyro teigimu, čia gyveno apie 200 okupacinių pajėgų karių. Buvo kelios virtuvės ir valgomieji.

Viename iš kambarių žurnalistai aptiko kvepalų buteliukus ir šilkinę patalynę, tikriausiai ten, kur miegojo karininkai.

Rusų dalinys turėjo greitai trauktis, bet jie paliko žinutę ant sienų. „Greitai grįšime“, – rašoma rusų įspėjime.

 

Rusų kariai taip pat paliko miesto užėmimo datą – vasario 26 d.

Pozicijų apšaudymas buvo vykdomas iš trijų viršutinių mokyklos aukštų, kurie tapo tvirtove. Langai buvo užkimšti smėlio maišais su paliktomis šaudymo angomis, kaip viduramžių pilyse.

Bibliotekos knygų spintos buvo naudojamos kaip įtvirtinimai, o ant sienų atsispindėjo Rusijos prezidento pasaulio vizija. Ant Didžiosios Britanijos ir Airijos žemėlapio buvo nupiešta raidė Z, apačioje buvo užrašas „Rusija“. Mokyklą palikę rusų kareiviai, matyt, nebuvo suinteresuoti mokytis anglų kalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(15)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()