Prigožino planas eina velniop: kovotojas iš „LLR“ atskleidė, kas būna, kai Ukrainos puolimas atsitrenkia į „Wagnerio liniją“  (1)

Kovotojas iš „LLR“ papasakojo, kiek yra veiksminga „Wagnerio linija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip vadinamos „prieštankinės“ struktūros, kurias okupantai stato Rytų Ukrainoje, yra veiksmingos prieš bet ką, bet ne prieš tankus.

Ukrainos Luhansko ir Donecko srityse, taip pat Rusijos Federacijos Belgorodo srityje statomos Rusijos prieštankinės gynybos sistemos – „Wagnerio linija“ – yra neveiksmingos prieš tankus, tačiau tai gali trukdyti kitos technikos, įskaitant karinę, pažangą, praneša Dialog.UA.

Apie tai pasakojo Luhansko srities Svatovo miesto gyventojai: korespondentų prašymu jie kalbėjosi su „LLR“ kovotojais, kurie kontroliuoja šią gyvenvietę.

Kaip žinia, „Wagnerio linija“ yra betoninių tetraedrų sistema su metalinėmis kilpomis viršuje ir šonuose, sujungtų plieninėmis grandinėmis. Rusai, įsakę statyti tokius įtvirtinimus, tikėjosi sulėtinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą rytiniuose Ukrainos regionuose.

 

Kiek efektyvi ši gynybinė struktūra?

Pasak vieno iš Luhansko kolaborantų, kovojančių Donbase nuo 2014 m., „Wagnerio linija“ yra veiksminga prieš šarvuočius, visureigius ir kai kurią kitą karinę bei civilinę techniką.

Kalbant apie tankus, anot prorusiškų kovotojų, „piramidės“ jų praktiškai nesustabdo - jie prasiveržia beveik be sustojimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(3)
(138)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: