Rusai paskelbė, kodėl tankas T-14 „Armata“ dar nebuvo išbandytas mūšio lauke Ukrainoje (Video)  ()

Naujausias rusiškas tankas T-14 „Armata“ turi visas galimybes išlikti „paradiniu“ modeliu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-12 Rusai paskelbė, kodėl tankas T-14 „Armata“ dar nebuvo išbandytas mūšio lauke Ukrainoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per beveik 10 mėnesių karo naujausias Rusijos tankas T-14 „Armata“ (skirtingai nei T-90M „Proryv“) niekada nepasirodė mūšio lauke: viena vertus, logiškas paaiškinimas yra tas, kad valstybiniai šio tanko bandymai turi būti baigti tik 2023 m., kartu su kitais naujausiais Rusijos karinės technikos pavyzdžiais.

Kita vertus, kadangi okupantai apie savo naujausią tanką dažnai pasisakydavo palankiai, kodėl jo neišbandžius tiesiai mūšio lauke? Ir panašu, kad norėdami „uždengti“ visus šio tanko trūkumus, kurie gali išryškėti realiose kovinėse operacijose, okupantai nusprendė pateikti pasiteisinimų, kodėl „Armata“ greičiausiai nepasirodys fronto linijoje.

Visų pirma, jie tariamai baiminasi, kad „Armata“ pakartos vieno iš T-90M, kurį „Taman“ divizija paliko bėgdama iš Charkivo srities, likimą. Tuo metu Rusijos ekspertai nerimavo, kad šis tankas pateks į amerikiečių specialistų rankas, kurie atskleis visas naujausio T-90M „Proryv“ paslaptis.

Okupantai taip pat skundžiasi, kad „Armata“ yra labai brangi transporto priemonė, kurios kaina svyruoja nuo 350 iki 500 milijonų rublių (4,5-7,5 mln. eurų). Ir apskritai, kam šio tanko tiek reikia, jei, pavyzdžiui, galima modernizuoti bent septynis T-72 iki B3 modifikacijos. Ir septyni tankai tikrai bus geresni už vieną, net šiuolaikinę „Armatą“.

 

Juk yra ir toks įdomus momentas: „Armata“, kuri buvo sukurta kaip „naujos kartos karo“ komponentas, tiesiog neras vietos mūšio lauke, nes mūšio lauke gali sąveikauti tik su keliais T-90M, o „visavertis“ naudojimas apima jo taikymą kartu su, pavyzdžiui, 2S35 „Koalitsiya-SV“ artilerijos kompleksu, o jo valstybiniai bandymai taip pat vyks tik 2023 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(6)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()