Putinas sugalvojo planą, kaip apkaltinti Kyjivą nauju nusikaltimu  ()

Analitikai mano, kad Rusijos prezidentas kalbėjo apie „kalėdines paliaubas“ tik siekdamas pakenkti Ukrainos reputacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimas, kad per stačiatikių Kalėdas Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos laikysis paliaubų, gali būti informacinė operacija. Apie tai Amerikos karo studijų institutas (ISW) rašė dar sausio 5 d.

Analitikai teigė, kad Kremlius bandė pakenkti Ukrainos reputacijai, kaltindamas ją engiant stačiatikius. Putinas negalėjo pagrįstai tikėtis, kad Ukraina laikysis šių vienašališkai paskelbtų paliaubų ir galbūt ragino nutraukti ugnį, norėdamas parodyti Ukrainą kaip nenorinčią taikos. Tai - dar vienas „Ukraina nenori derėtis“ pavyzdys.

ISW teigia, kad tikroms paliauboms suorganizuoti reikia laiko, o V. Putinas savo pasiūlymą dėl „paliaubų“ pateikė Kalėdų išvakarėse.

Dar gruodžio 14 dieną Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Rusija per stačiatikių Kalėdas neplanuoja nutraukti karo veiksmų Ukrainoje. Anot ISW analitikų, tai rodo, kad Rusijos prezidentas šios galimybės tada rimtai nesvarstė.

 

„Dr viena dviguba Rusijos informacinė operacija, kurioje Ukraina vaizduojama kaip spaudžianti religines grupes, o Putinas laikomas tikru krikščionių tikėjimo gynėju“, – sakoma ISW pranešime.

Taip pat pažymima, kad Rusijos Federacija savo agresiją prieš Ukrainą dažnai pozicionavo kaip kovą su „satanizmu“ kaimyninėje šalyje. Tuo pat metu Rusija slopina religijos laisvę okupuotose Ukrainos teritorijose.

(11)
(7)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: