Spėjimai baigti: Ukrainos kariuomenė skelbia oficialų pranešimą, kas nutiko Soledare  ()

Ukraina trečiadienį oficialiai pripažino perleidusi Soledarą Rusijos pajėgoms po mėnesius trukusio kruvino mūšio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-25 Spėjimai baigti: Ukrainos kariuomenė skelbia oficialų pranešimą, kas nutiko Soledare  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės atstovas patvirtino, kad jos kariai pasitraukė iš Soledaro, miesto rytuose, tačiau nenurodė, kada tai įvyko.

„Po mėnesius trukusių sunkių kovų Ukrainos ginkluotosios pajėgos paliko Soledarą, kad „trauktųsi į paruoštas pozicijas“, - sakė Sergui Čerevaty.

Pastarosiomis savaitėmis vyko žiaurios Ukrainos ir Rusijos pajėgų kovos Soledare, esančiame įnirtingame Donbaso regione.

Maskva vaizdavo kovą kaip raktą į strateginį Bachmuto miestą ir vertinamą Donbaso regioną.

Tačiau dėl miesto svarbos diskutuojama, o JAV įsikūręs karo studijų institutas teigia, kad tai „nėra reikšmingas pokytis“.

Kovą ant žemės lydėjo žodžių karas. Sausio 13 d. Maskva pareiškė, kad jos pajėgos užėmė apgultą druskos kasyklų miestą, tačiau Kijevas tai iškart atmetė.

Rusijos privati karinė grupė „Wagner“ teigė, kad Soledarą užėmė prieš kelias dienas.

Tai pirmas kartas, kai Ukraina oficialiai pripažino miestelio, kuriame iki Rusijos invazijos gyveno 11 000 žmonių, praradimą.

Ukrainos traukimasis buvo „kontroliuojamas, mūsų karių apsupimas ar masinis pasidavimas neįvyko“, sakė armijos atstovas Čerevaty, kuris paneigė, kad Ukrainos kariai nutekino informaciją apie miesto likimą.

 

Jis tvirtino, kad Ukrainos kariai rusams „padarė neįtikėtinų nuostolių“, tačiau pabrėžė, kad Kijevo strategija šioje srityje buvo „nuvarginti priešą“.

Rusijos pareigūnai okupuotoje Ukrainoje sakė, kad Maskvos kariai trečiadienį padarė pažangą link Bachmuto, kaip priežastį nurodydami Soledaro užgrobimą.

Rusija Soledaro užkariavimą pristatė kaip esminį žingsnį, siekiant apsupti kaimyninį Bachmuto miestą, kurį ji siekė užimti nuo vasaros.

Abi pusės per mūšį patyrė didelių nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(27)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: