Ką darė Ukrainos oro gynyba? Kaip Rusijos oro balionai sugebėjo pasiekti Kyjivą  ()

Kaip Rusijos oro balionai sugebėjo pasiekti Kyjivą?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-19 Ką darė Ukrainos oro gynyba? Kaip Rusijos oro balionai sugebėjo pasiekti Kyjivą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danguje virš Kyjivo srities nuo vasario 15-osios ryto buvo pastebėti rusų oro balionai. Tačiau jie buvo pastebėti jau anksčiau – net Mykolajivo, Chersono, Zaporižios ir Dnipropetrovsko srityse.

Be to, Ukrainos gynėjai nedelsdami ėmė šaudyti į Rusijos zondus. Apie tai 24 kanalui pasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Norėdami suprasti, kodėl kai kurie balionai pasiekė Kyjivo sritį, turite suprasti, kaip jie veikia. Faktas yra tas, kad rusiški balionai skraido nedideliame aukštyje, nes priešas juos pripūtė taip, kad jie nepakiltų aukščiau 500 metrų.

Be to, oro slėgis ir temperatūra turi įtakos baliono skrydžio trajektorijai. Taigi, tam tikrose srityse jie gali pakilti arba kristi. Tai yra, kažkur slėnyje, kur juos vis dar stumia vėjas, balionai gali saugiai skristi ir oro gynyba jų nepamatys.

Tuo pačiu metu radiolokacinės stotys reaguoja į kampinius atšvaitus, kuriuos okupantai pritvirtino prie balionų. Tačiau tik tuo atveju, jei jie patenka į radaro matomumo zoną. Štai kodėl kai kurie iš jų buvo numušti prie Ukrainos sienos, dalis – valstybės teritorijoje, o kai kuriuos matėme virš Kyjivo srities.

„Negalima sakyti, kad virš Kyjivo pasirodę balionai buvo praleisti. Jie skrido tik todėl, kad yra lėtai judantys ir nepastebimi, o oro gynyba jau ten sugebėjo juos aptikti“, – sakė karo ekspertas.

 

Be to, jis pridūrė, kad galbūt toks buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo planas. Galbūt kariškiai pirmiausia leidžia oro balionams atskristi iki tam tikros vietos, o tada juos numuša.

„Kariškiai mato bendrą situaciją ir, ko gero, radiolokacinės stotys kažkur nebuvo įjungtos dėl supratimo, kad ant šių balionų nėra nieko, išskyrus metalinius kampinius atšvaitus“, – siūlė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: