Apie taiką galima pamiršti: ką pasakė Putinas (Video)  ()

Vasario 21 d. Rusijos prezidentas pasakė „antivakarietišką“ kalbą. Visapusiško karo Ukrainoje niekas nesustabdys, o JAV turi blaiviai pasverti savo branduolinius grasinimus. „Focus“ sudarė įdomiausių agresorės šalies prezidento pasisakymų rinkinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento Vladimiro Putino kreipimasis į Federalinę asamblėją buvo antras ilgiausias per visą jo prezidentavimo istoriją, nurodė Rusijos žiniasklaida. Prezidentas kalbėjo 1 valandą ir 45 minutes.

Putino retorika yra karinga. Didžiąją kreipimosi dalį sudaro tezių apie Rusijos ir Vakarų konfrontaciją kartojimas, grūmojimas branduoliniais ginklais ir atsakomybės už visaverčio karo su Ukraina pradžią atleidimas.

Didysis Ukrainos karas nesibaigs – Putinas priminė „slaptas biolaboratorijas“

Vienas iš pagrindinių Vladimiro Putino kreipimosi punktų – pareiškimas apie didžiojo karo Ukrainoje tęsinį. Šalies agresorės vadovas dar kartą pavadino Ukrainos teritorijas „istorinėmis Rusijos Federacijos žemėmis“, o Kijevo valdžią – „naciais“.

„Prieš metus, siekiant apsaugoti žmones mūsų istorinėse žemėse ir pašalinti „neonacistinio režimo“ grėsmę Ukrainoje, buvo priimtas sprendimas dėl „specialiosios karinės operacijos“. Rūpestingai ir nuosekliai spręsime mums kylančius iššūkius“, - sakė jis.

„JAV ir NATO sparčiai dislokavo karines bazes ir slaptas biolaboratorijas, ruošdamos pavergtą Ukrainą dideliam karui“, - sakė V. Putinas.

 

„Nugalėti Rusiją neįmanoma“: Kremlius baiminasi ilgojo nuotolio raketų iš Vakarų

Jei Ukrainai būtų tiekiamos ilgesnio nuotolio raketos iš NATO arsenalo, padidėtų grėsmė Rusijai, o jos kariuomenė būtų priversta perkelti jas toliau nuo savo sienų, sakoma V. Putino pranešime.

„Vienas dalykas turėtų būti aiškus visiems – kuo daugiau ilgo nuotolio Vakarų sistemų atvyks į Ukrainą, tuo toliau nuo mūsų sienų būsime priversti nustumti grėsmę. Tai natūralu“, - sakė V. Putinas.

Jis sakė, kad Ukrainos Vakarų sąjungininkai nori sukelti pasaulinę konfrontaciją ir išleido daugiau kaip 150 mlrd. dolerių, kad aprūpintų Kijevą ginklais.

 

„Jie išleido džiną iš butelio, į chaosą panardino ištisus regionus“, - sakė Rusijos prezidentas ir pareiškė, kad Rusijos neįmanoma nugalėti mūšio lauke.

Jo vertinimu, ekonominis Vakarų ir Rusijos karo frontas žlugo. Sankcijų iniciatoriai patys save baudžia išprovokuodami infliaciją, kainų kilimą ir dėl to kilusią krizę savo šalyse.

„Vakarų tikslas – priversti kentėti mūsų piliečius, štai, kokie „humanistai“, - pažymėjo V. Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(24)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: