„Tai nuostabu! Tai, kas prasidėjo Rusijoje, yra fantastiška!“ (Video)  ()

„Karas“ tarp „Wagner“ ir Rusijos Federacijos karinės vadovybės įgauna pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vagneriečių“ lyderis Jevgenijus Prigožinas apkaltino RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą ir gynybos ministrą Sergejų Šoigu sunaikinus jo grupuotę.

Emocingas Prigožino pareiškimas buvo išplatintas vasario 21 d. per „Telegram“ kanalą.

Prigožinas pasileido nuo pavadžio. Jis viešai apkaltino karinę vadovybę nutraukus tiekimą „Wagner“, kuris šturmuoja Ukrainos Bachmutą. Prigožino išsireiškimai nedvelkia mandagumu.

„Generalinio štabo viršininkas ir gynybos ministras duoda komandas į dešinę ir į kairę, (...), kad „Wagner“ negautų ne tik amunicijos, bet ir oro transporto. Ką tik informavo, kad neduos kastuvų. Tai yra susidorojimas, bandymas sunaikinti „Wagner“, – sakė Prigožinas.

Kiek anksčiau „Wagner“ buvo uždrausta verbuoti kalinius Rusijos kalėjimuose. Tai įvyko netrukus po to, kai iš Rusijos Federacijos okupacinės grupės Ukrainoje vado pareigų atsistatydino Sergejus Surovikinas, kuriuo Prigožinas pasitikėjo. Dabar Prigožinas sparčiai praranda įtaką.

Savo kreipimesi Prigožinas atvirai kalbėjo apie didelius jo grupės nuostolius per Bachmuto puolimus. Dėl tiekimo nutraukimo jis apkaltino Gerasimovą ir Šoigu „tėvynės išdavimu“.

„Krūva funkcionierių nusprendė, kad žmonės mirs tada, kai jiems bus patogu... Sėdi kikendami savo kabinetuose ir bando sukti intrigas... Neturiu pasirinkimo! Einu iki galo! Mano žmonės miršta partijomis, nes kažkokie svetimi žmonės nusprendžia gyventi jiems ar negyventi... Tai reikalavimas! Duokit amuniciją!“ – šaukė Prigožinas.

 

Konfliktą savo „Telegram“ kanale pakomentavo buvęs Aukščiausiosios Rados deputatas Borislavas Bereza. Jis mano, kad geras ženklas.

„Tai yra puiku!!! Manau, tai nuostabu! Tai, kas prasidėjo Rusijoje yra fantastiška! Prigožino isterija dėl to, kad Rusijos generalinis štabas nori atsikratyti „Wagner“, man patiko. Tegul šitos bulių kautynės niekada nesibaigia“, – rašė Bereza.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(2)
(134)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: