„Pradėjome atakuoti Rusijos miestuose esančius objektus“. Ekspertas skelbia naują karo sensaciją (Foto, Video)  ()

Svitanas: didelio masto bepiločių orlaivių ataka Rusijos teritorijoje parodė, kad Ukraina pradėjo masinę UAV gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakar keli Rusijos regionai buvo užpulti UAV. Dronai ūžė Tuapsėje, Maskvos srityje, Sankt Peterburge, Adygėjoje, taip pat pasienio Belgorodo ir Briansko srityse. Ir tai rodo masinės UAV gamybos Ukrainoje pradžią.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas.

Svitanas tikina, kad Ukraina bepiločius orlaivius masiškai pradėjo naudoti visoje Rusijos Federacijos teritorijoje vasario 24 d., minint Rusijos invazijos metines.

„Jie juda apie savaitę, tik šiandien informaciniame lauke pradėjo pasirodyti. Tai tapo per daug pastebima. Pradėjome atakuoti miestuose esančius objektus“, – informacija dalijosi karo ekspertas.

Jis patikslino, kad, jo žiniomis, UAV rezultatai yra labai geri, yra pataikymų į okupantų karinius objektus: priešo lėktuvus, ryšių bokštus ir pan. Apskritai, smūgiai yra nukreipti į valdymo centrus ir tiekimo grandines.

 

„Labai pigus dronas, pradėtas masiškai gaminti. Tik padaugės (oro antskrydžių Rusijos Federacijoje – red.). Šie dronai veiks kiekvieną dieną, gal iki 10 per dieną“, – sakė Svitanas.

Anot jo, šis UAV gali veikti iki 800 km atstumu į abi puses arba viena kryptimi 1 400 – 1 500 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(319)
(7)
(312)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()