Baltarusija teigia jau nustačiusį kaltininką, kuris atakavo ankstyvojo perspėjimo lėktuvą A-50  ()

Baltarusija ieško 29 metų iš Krymo kilusio Nikolajaus Šveco, kuris įtariamas užpuolęs rusų lėktuvą A-50 Mačiuliškių kariniame aerodrome.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-02 Baltarusija teigia jau nustačiusį kaltininką, kuris atakavo ankstyvojo perspėjimo lėktuvą A-50  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstų vasario 26 d. rytą Mačiuliškių aerodrome netoli Minsko nugriaudėjo du sprogimai. Dėl to buvo apgadintas rusų ankstyvojo perspėjimo lėktuvas „Beriev A-50“, kuriuo įsibrovėliai identifikuodavo taikinius Ukrainoje ir koordinavo jų naikinimą. Baltarusijos partizanai prisiėmė atsakomybę už ataką. Anot jų, tam jie panaudojo dronus.

Nors Baltarusija ir Rusija apie tą ataką net nekalba, vasario 27 d., Nikolajus Švecas buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą Baltarusijos Respublikoje. Internete pasirodžiusiame tekste teigiama, kad Švecas vasario 26 d. padarė „rimtą nusikaltimą“ Mačiuliškių aerodrome.

Partizanų organizacijos BYPOL vadovas Aleksandras Azarovas teigia, kad išplatintose nuotraukoje matomas vyras jam nepažįstamas. Jis teigia, kad nenustebtų, kad tai tėra paprastas pilietis, kurį Minskas pavers atpirkimo ožiu.

 

Azarovo teigimu, partizanai ant A-50 numetė porą sprogstamųjų užtaisų. Baltarusijos Respublikos gynybos ir Nepaprastųjų situacijų ministerijos informacijos apie sprogimus nepatvirtino. Tačiau kitą dieną Lukašenka subūrė labai siaurą saugumo pareigūnų ratą pasitarimui.

(15)
(23)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: