[ŽT] „Šalis vos neteko savo pagrindinio propagandisto“: ką Solovjovas veikė Vuhledare?  ()

Vietoj amunicijos įsibrovėliams buvo „išsiųstas“ propagandistas Vladimiras Solovjovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-05 [ŽT] „Šalis vos neteko savo pagrindinio propagandisto“: ką Solovjovas veikė Vuhledare?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalas su „šaudmenų badu“ ir didžiuliais okupantų dalinių nuostoliais prie Vuhledaro sulaukė tokio atgarsio, kad vietoj amunicijos įsibrovėliams buvo „išsiųstas“ propagandistas Vladimiras Solovjovas.

Remiantis „VČK-OGPU“ projektu, Rusijos generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas įsakė Solovjovui vykti į Vuhledarą. Propagandistas turėjo būti palydėtas į miesto pakraštį, kad jo pasakojimai atrodytų įtikinamai.

„Po viešo skandalo dėl milžiniškų 155-osios brigados jūrų pėstininkų nuostolių buvo nuspręsta pakelti dalinio karių ūpą. Kaip dovaną jie nusprendė surengti vizitą... Vladimiro Solovjovo. Įsakymą dėl atvykimo asmeniškai pasirašė Generalinio štabo viršininkas, kuris įgaliojo užtikrinti ir Solovjovo saugumą. Bet, kaip išsiaiškino „VČK-OGPU“, viskas susiklostė ne pagal planą. Šalis vos neteko savo pagrindinio propagandisto“, – rašoma pranešime.

Kaip rašoma projekte, dėl keisto sutapimo, Solovjovui atvykus į vietą, ten smogė artilerija. Teigiama, kad aukų nebuvo, tačiau „Solovjovo motyvacinė kalba pasirodė kiek nerišli“.

 

Po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymo filmavimo grupė per trumpą laiką turėjo „sukurti suredaguotą įkvepiančių kadrų versiją su bebaimiais jūrų pėstininkais, pasiruošusiais šturmuoti be jokios artilerijos paramos“.

Projekte pažymima, kad Solovjovo vizitas prie Vuhledaro taip pat buvo susijęs su tuo, kad prieš dieną jūrų pėstininkų brigados vadas, nepaisant vyresniųjų vadų gąsdinimo išsiųsti jį ant kilimo pas Gerasimovą, kategoriškai atsisakė siųsti kovotojus į puolimą, kol jo žinioje nebus nurodytas šaudmenų kiekis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: