Iš Maskvos į Niurnbergą skubiai išskrido privatus sanitarinis lėktuvas: žiniasklaida pranešė, kas susirgo (Foto)  (1)

Maskvos Vnukovo oro uoste pastebėtas išskirtinis lėktuvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį, kovo 4 d., Maskvos Vnukovo oro uoste pastebėtas privatus sanitarinis lėktuvas „Bombardier Challenger 604“. Tai tas pats lėktuvas, kuriuo kadaise iš Rusijos Federacijos buvo evakuotas apnuodytas opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas. Tačiau dabar šio lėktuvo keleiviu, kaip teigiama, buvo žmogus, labai ištikimas Putino režimui.

Apie įvykį tapo žinoma dėka flightradar24.com svetainės, kuris seka aviacijos judėjimą visame pasaulyje.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad „Bombardier Challenger 604“ keleivis yra asmuo, įtrauktas į Vakarų sankcijų sąrašus, tačiau ši informacija nepatvirtinta.

Įvardijami trys labiausiai tikėtini asmenys: Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas, kuriam neseniai paaštrėjo rimtos inkstų problemos, Rusijos violončelininkas Pavelas Rolduginas, laikomas Rusijos Federacijos diktatoriaus „pinigine“, taip pat grupės „Liube“ vokalistas ir aršus „rusiškojo pasaulio“ mylėtojas Nikolajus Rastorgujevas.

 

Būtent Rastorgujevas, kaip manoma, greičiausiai buvo išvežtas į Vokietijos Niurnbergą gydyti inkstų.

Keisčiausia, kad, nepaisant sankcijų, Europos šalys leido „Augustus Business Aviation GmbH“ orlaiviui skristi.

Rastorgujevas yra karštas Putino režimo šalininkas, pateisinantis karą ir Rusijos visuomenės militarizavimą. Jis su grupe „Liube“ yra nuolatinis provyriausybinių koncertų, skirtų agresijai prieš Ukrainą, dalyvis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(117)
(-111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)