Kremlių išgąsdino žinia, kas atvyksta į Ukrainą: skubiai kreipiasi pagalbos į Kiniją  ()

Putinas bando sutrukdyti Ukrainos Rytų sąjungininko susitarimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-12 Kremlių išgąsdino žinia, kas atvyksta į Ukrainą: skubiai kreipiasi pagalbos į Kiniją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakistanas planuoja perduoti Ukrainai didelę partiją tankų, o tai labai nepatinka Kremliui.

Sprendžiamas klausimas dėl tankų T80UD partijos Ukrainai pirkimo iš Pakistano. Anksčiau ši šalis jau preliminariai pardavė Ukrainai dalį savo 122 mm artilerijos sviedinių atsargų. Ir bendradarbiavimas gali būti tęsiamas.

Tai pranešė Indijos leidinys „Firstpost“, remdamasis informuotais šaltiniais.

Svarstoma galimybė parduoti Ukrainai 44 dyzelinius tankus T80UD. Islamabadui toks sandoris būtų pageidautinas, nes šalis išgyvena rimtą ekonominę krizę, papildomos lėšos ir pagalba iš Vakarų jai nepakenktų.

Perspektyva, kad Ukraina bus sustiprinta nauja tankų partija, Maskvai kelia didelį nerimą. Rusijos valdžia dabar bando sužlugdyti šį sandorį. Tam Kremlius pažadėjo Pakistanui 50 000 tonų grūdų siuntą. Jis taip pat bando daryti įtaką Islamabadui per Kiniją, bent jau Maskva paprašė Pekino įtikinti Pakistaną nutraukti tankų pardavimą.

 

Svarbu tai, kad Pakistanas oficialiai nepatvirtina nei tankų, nei sviedinių pardavimo Ukrainai. Jis užtikrina, kad laikosi nesikišimo į konfliktą politikos.

Tačiau, kaip rodo nuolatiniai gandai, ginklai tiekiami per Lenkijos ir Vokietijos uostus.

Atkreipiame dėmesį, kad Ukraina, padedama Vakarų sąjungininkų, šiuo metu aktyviai formuoja savo šarvuotas smogiamąsias pajėgas pavasario kontrpuolimui. Kijevas gauna dideles atsargas, įskaitant NATO tankus, skirtus įveikti Rusijos okupacinę kariuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(2)
(140)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: