Skelbia milžinišką pavojų: „Ukraina nesugebėjo numušti nė vienos iš šių raketų – visas žaidimas gali pasikeisti“  (3)

„Šį kartą Ukrainos oro gynyba nesugebėjo sustabdyti nė vienos iš šių raketų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 9-osios naktį įvykdyta raketų ataka buvo didžiausias smūgis per kelias savaites, vėl nukreiptas į elektros infrastruktūrą, Rusija mėtė į ugnį viską, ką gali, o naudojamos amunicijos įvairovė – tiesiog laukinė.

Buvo užfiksuotas net 6 Kh-47M2 „Kinžal“ raketų sistemų panaudojimas. „Forbes“ mano, kad apšaudydama Ukrainą šiomis raketomis, Rusija kelia statymus. Tai pačios naujausios Rusijos raketos (sukurtos 2017 m.) ir jų nėra daug. Ne daugiau kaip 50–55 „Kinžal“, ir tai tikrai yra labiausiai neliečiama atsarga, kurią gali turėti Rusijos Federacija. Paskutiniam smūgiui buvo išleista dešimtadalis arsenalo.

Tuo pat metu „Forbes“ pažymi, kad jei Rusija galės dislokuoti daug savo tokių naujų raketų, visas žaidimas gali pasikeisti.

Nepaisant analitikų abejonių, ar „Kinžal“ iš tiesų yra hipergarsinė raketa, tai dar vienas iššūkis Ukrainos oro gynybos sistemai.

 

Ekspertai „Kinžal“ vadina „kvazibalistiniu“, o ne visiškai manevringu hipergarsiniu ginklu, kokį jį nurodo Rusija.

„Panašu, kad Rusija dabar turi resursų paleisti daugybę „Kinžal“ raketų. Ir šį kartą Ukrainos oro gynyba nesugebėjo sustabdyti nė vienos iš šių raketų“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(34)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: