[ŽT] Lenkijos žvalgyba skelbia pavojų: Rusija kai ką daro Europoje  ()

Departamento vadovo Stanislavo Žarino teigimu, Rusija per savo tarpininkus stengiasi propaguoti sau naudingas idėjas, kurios padėtų greitai laimėti karą su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propaganda pradėjo aktyviau veikti Europoje, siekdama manipuliuoti Vakarų visuomene ir propaguoti Rusijai naudingas idėjas. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė Lenkijos informacinės erdvės saugumo komisaras Stanislavas Žarinas.

Jis pažymėjo, kad Europos valstybėse suaktyvėjo „klaidingo pacifizmo“ judėjimai.

„Todėl Rusijos propaganda labai stengiasi propaguoti netikro pacifizmo šūkius ir skatinti diskusijas, kuriomis siekiama jais sekti“, – sakė žvalgybos tarnybos atstovas.

Stanislavas Žarinas taip pat teigė, kad Lenkijoje aplink politologą Leszeką Sikulskį telkiasi „netikro pacifizmo“ visuomenė. Anot jo, jis propaguoja tas pačias tezes kaip ir Rusijos propaganda, kaltina Lenkijos valdžią, Vakarus ir JAV karo provokavimu ir ragina partnerystę su Rusija.

 

„L. Sikulskis ketina pristatyti savo nuomonę ir JK. Šiomis tezėmis užkrėsti lenkų bendruomenę ir viešąją nuomonę JK gali turėti pavojingų pasekmių. Tokie veiksmai yra dalis psichologinio spaudimo mechanizmų, kurių tikslas – priversti Vakarus palikti Ukrainą“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(18)
(-8)

Komentarai ()