Rusija pradėjo karinius manevrus prie Lenkijos ir Lietuvos: kas vyksta?  (1)

Šiuolaikinių radiolokacinių sistemų išbandymas: rusai pradėjo karinius manevrus pasienyje su Lenkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vykdo radarų pratybas Kaliningrado srityje, Rusijoje. Dangui stebėti Vladimiro Putino kariai naudoja galingas „Gamma“ ir „Nebo“ radarų stotis. Pastarosios radiolokacinės sistemos stebimas nuotolis – 500 kilometrų.

Tai pranešė Rusijos Federacijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

„Kaliningrado srityje tęsiasi taktiniai mokymai, kuriuose dalyvauja Baltijos laivyno oro gynybos pulko daliniai, aprūpinti moderniomis „Nebo“ ir „Gamma“ radiolokacinėmis stotimis“, – sakė Vakarų karinės apygardos atstovas Rusijos armijos papulkininkis Sergejus Zibinskis.

Kaip priduria Rusijos armija, vykdant manevrus kariai turės paruošti radiolokacines stotis ir tinkamai užmaskuoti kovines pozicijas. Paskelbus kovinį pavojaus signalą, jų užduotis bus identifikuoti danguje esančius užsienio orlaivius, nustatyti jų savininkę šalį ir perduoti gautą informaciją į aukščiausius vadovybės postus. Radiolokacinės stotys bus ginkluotos priešlėktuvinėmis raketomis S-400.

Radiolokacinės stotys galės valdyti oro erdvę kelių šimtų kilometrų atstumu. Informacija apie oro situaciją iš visų radarų blokų akimirksniu siunčiama į valdymo punktus.

 

Pratybose dalyvauja apie 100 karių ir 30 ginklų bei specialiosios technikos vienetų.

„Nebo“ yra vienas galingiausių Rusijos mobilių radarų. Jo nuotolis siekia 500 km. Dislokuotas Kaliningrado srityje radaras bando „šnipinėti“ dangų virš 7 šalių – Baltarusijos, Estijos, Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Lenkijos ir Švedijos.

Beje, Kaliningrado sritis yra labiausiai militarizuota Rusijos Federacijos teritorija. Regione taip pat yra keturi kariniai oro uostai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(41)
(-35)

Komentarai (1)