„Niekada nemačiau nieko panašaus. Jie girdė antifrizu“. Skelbia šokiruojančius dalykus, ką nelaisvėje darė rusai  ()

Ukrainos gynėjas 2 mėnesius praleido nelaisvėje ir išėjęs į laisvę priminė Aušvico koncentracijos stovyklos kalinį dėl to, kad įsibrovėliai jį kankino, pasakoja žurnalistas Serhijus Garmašas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai iš nelaisvės išvadavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karį. Vyras buvo itin išsekęs. Apie tai „Facebook“ papasakojo Ukrainos žurnalistas Serhijus Garmašas.

Anot jo, į Aušvico kalinį panašus 27 metų Aleksejus buvo skubiai pristatytas į ligoninę.

„Niekada nemačiau nieko panašaus. Ekstremalus išsekimas. Tiesiog gyvas skeletas. Mūsiškiai atkovojo priešo pozicijas ir jį surado. Ukrainos karys du mėnesius kalėjo rūsyje. Jo nemaitino. Jei ne vienas rusų kareivis, kuris iš gailesčio pasidalijo su juo maistu, būtų miręs iš bado. Gėrė antifrizą iš troškulio. Prie išsekimo prisidėjo ir apsinuodijimas. Kai jį prausė ligoninėje prieš gydymą, jis buvo tiesiogine to žodžio prasme buvo šaltas“, – sako žurnalistas.

Serhijus Garmašas sakė, kad, pasak kovotojo, keli jo bendražygiai, taip pat buvę nelaisvėje, mirė nuo žaizdų ir bado.

„Man davė kompoto“, – šypsodamasis visą laiką kartojo. Kompotas po dviejų mėnesių bado ir šalčio rūsyje jam buvo svajonė. Rinkdamas jo daiktus evakuacijai, radau dokumentus ir nuotraukas. Gražus vaikinas su gražia mergina. Jis paprašė nepublikuoti nuotraukos su juo, kol nepaskambins mamai. Klausimai rusams: kam laikyti žmones rūsyje be maisto ir vandens, jei niekaip jų nenaudojate? Galite juos iškeisti į saviškius. Išsaugokite gyvybes. Juk jūsų mamos irgi laukia sūnų... Kokia prasmė? Ar tai kažkoks laukinis eksperimentas? Grupinis sadizmas? „Rusijos negalima suprasti protu“, – rašė žurnalistas.

 

Jis pridūrė, kad Aleksejaus nuotraukos neskelbė dėl etinių priežasčių.

(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: