[ŽT] Skelbiama, kada Xi Jinpingas pasikalbės su Zelenskiu  (1)

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas po kelionės į Maskvą ir pokalbių su diktatoriumi Vladimiru Putinu planuoja pokalbį telefonu su prezidentu V. Zelenskiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė leidinys „Financial Times“, remdamasis savo šaltiniais.

Tai bus pirmasis tiesioginis Ukrainos ir Kinijos vadovų kontaktas nuo didžiojo Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą pradžios. Apie ką tiksliai Xi nori pasikalbėti su Ukrainos prezidentu, nežinoma.

Kinija skelbia savo „neutralią“ poziciją dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, kurį Pekinas vadina „Ukrainos krize“. KLR ne kartą kartojo Rusijos propagandos klišę, kad NATO ir JAV „išprovokavo“ Rusijos Federaciją pradėti karą, taip pat nepasmerkė Maskvos vykdomų atakų, siekiant sunaikinti Ukrainos žmones, bet tuo pačiu skelbė savo teritorinio vientisumo ir nustatytų sienų neliečiamumo principo laikymąsi. Kinijos pareigūnai nuolat ragina pradėti derybas ir sako, kad jie yra „už taiką pasaulyje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)