Ukrainą pasiekė tikri žvėrys „Cougar“ – ką jie sugeba? (Foto, Video)  ()

Šarvuotas automobilis buvo sukurtas JAV armijai, kad gelbėtų personalo gyvybes pasalų ar detonacijų ant minų atveju. JAV paskelbė apie 37 transporto priemonių perdavimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė vakarietiškos technikos, kuri pradėjo tarnybą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro desanto pajėgose, nuotrauką. Be kita ko, nuotraukoje buvo matyti „Cougar“ klasės šarvuočiai.

Be „Cougar“, nuotraukoje matyti amerikiečių šarvuotis „Stryker“, britų tankas „Challenger 2“, vokiečių pėstininkų kovos mašina „Marder“ ir Kanados šarvuotis „Roshel Senator“. JAV paskelbė apie 37 šarvuočių „Cougar“ perdavimą Ukrainai 2022 m. gruodį, kaip dalį 1,85 mlrd. USD vertės karinės pagalbos paketo.

 

Kuo ypatingi šarvuoti „Cougar“ automobiliai?

„Cougar“ yra MRAP klasės šarvuotų transporto priemonių šeima, kurią gamina „Force Protection Inc“. Šios klasės šarvuočiai saugo įgulą nuo minų ir priešo pasalų, pirmiausia JAV kariams Afganistane ir Irake.

Pagrindinė mašinos savybė yra įgulos ir variklio skyriaus apsauga nuo įvairiausių pažeidimų, ypač nuo detonacijos užvažiavus ant sprogstamųjų įtaisų arba nuo šaulių ginklų. Apsauga nuo minų pasiekiama dėl V formos korpuso dugno. Jis perskirsto sprogimo bangos energiją nuo įgulos. Šarvuotas automobilis yra dviejų versijų – 4x4 arba 6x6.

 

Jis gali būti ginkluotas 12,7 mm kulkosvaidžiu arba 40 mm automatiniu granatsvaidžiu. 4x4 versija skirta patruliavimui, komandoms ar žvalgybai. 6x6 versija gali būti naudojama kaip pilnavertis šarvuotis transporteris arba sunkvežimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(3)
(106)

Komentarai ()