Rusija skelbia, kas nuo šiol saugos Maskvą  ()

Pasak Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu, 1-oji oro gynybos ir priešraketinės gynybos armija, užtikrinanti centrinių Rusijos regionų apsaugą, gaus sistemas S-350. Taip pat naujausias radiolokacinė stotis „Rasviatka“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė, kad iki 2023 metų pabaigos bus baigtas oro gynybos sistemų, saugančių dangų aplink Maskvą, modernizavimas. Šoigu pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai sovietų gamybos dronas „Tu-141 Striž“ sudužo Tulos srities Kirejevsko mieste, praneša „Defense News“.

Stebėtojai teigia, kad oro gynybos išteklių plėtra nuo 2020 m, yra vienas pagrindinių Rusijos valstybinės ginkluotės programos komponentų. Programa turėtų padėti dislokuoti 100 batalionų, įskaitant 800 raketų paleidimo įrenginių iš S-400, S-350 ir S-500 sistemų. Vykdant paskutinį Rusijos ginkluotės atnaujinimo programos etapą, lėšos bus nukreiptos į S-500 gamybą.

Taip pat pranešama, kad šiuo metu 1-oji specialiosios paskirties oro ir priešraketinės gynybos armija, užtikrinanti centrinių Rusijos regionų, įskaitant Maskvą, apsaugą, yra ginkluota kompleksais S-300 ir S-400, tačiau Šoigu paskelbė, kad šie daliniai turėtų gauti sistemas S-350. Rusijos ginkluotosiose pajėgose jau dirba šeši S-350 paleidimo įrenginiai, tačiau 1-oji armija šių ginklų dar negavo.

 

Rusija 15-ąją aviacijos ir kosmoso pajėgų armiją aprūpins sistemomis S-500, galinčiomis atremti ir balistines raketas. Šoigu taip pat paskelbė, kad nauja radiolokacinė stotis „Rasviatka“ greitai pradės aktyvią tarnybą vietoj senesnių įrenginių.

(3)
(22)
(-19)

Komentarai ()