Rusija pasigyrė nauju povandeniniu dronu „Skat“: ką jis gali už 19 000 USD?  ()

Inžinieriai teigia atsižvelgę ​​į Rusijos kariškių, kurie įgijo patirties kare Ukrainoje, pageidavimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvoje įsikūręs projektavimo biuras „Spektr Engineering“ paskelbė apie povandeninio drono „Skat“ (liet. Raja) kūrimą. Andrejus Bratenkovas, vykdomasis direktorius, kalbėjo apie jo galimybes agentūrai TASS.

Povandeninis dronas turėtų atlikti žvalgybą, stebėjimą, išminuoti po vandeniu esančius objektus, paimti objektus iš maždaug 100 metrų gylio.

Bratenkovo ​​teigimu, kurdami „Skat“ rusų inžinieriai naudojo tas pačias technologijas, kurios verčia veikti droną: ​​telemetrija ir skrydžio valdiklis esą leidžia efektyviau valdyti įrenginį.

Projektavimo biuro atstovas tikina, kad jau pagamintas pirmasis aparato prototipas, galintis plaukti ir panerti po vandeniu, veikiantis tiek tekančio, tiek stovinčio vandens telkiniuose. Dabar įmonė ruošiasi nedidelės partijos surinkimui.

 

Prototipo svoris yra 4,7 kg, o maksimalus greitis iki 9 km/val. Prietaisui surinkti buvo išleista apie 19,2 tūkst. USD.

Andrejus Bratenkovas pridūrė, kad kurdama droną „Spectr Engineering“ atsižvelgė į Ukrainoje kariaujančių Rusijos kariškių pageidavimus. Visų pirma, žvalgai prašė pagaminti droną, galintį tiekti minas į pakrantę.

„Skat yra visiškai pritaikytas šiai užduočiai“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(16)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()