Rusija į karą siųs dar neregėtus puolimo būrius „Storm Z“ – kas tai per monstrai  ()

Juos planuojama naudoti fronto linijose, tikriausiai palei Avdjiivkos-Donecko fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija iš rezervistų formuoja specialiąsias „Storm Z“ pajėgas miesto mūšiams vykdyti. Jie kuriami ne įprastų armijos vienetų struktūroje, o vėliau „sujungiami“ su esamais pulkais ir brigadomis.

Tai pranešė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Pranešime analitikai remiasi perimtu Rusijos armijos dokumentu, kurį balandžio 6 dieną paviešino Ukrainos atsargos karininkas. Jame išsamiai aprašomas tokių padalinių sukūrimas ir pagrindinė jų veikla.

Kiekvieną kuopą sudaro 100 karių, suskirstytų į keturis šturmo būrius (po 10 žmonių), keturis ugnies palaikymo būrius (po 10 žmonių), kuopos vadovybės padalinį iš 2 žmonių, diversantų grupę iš 5 žmonių, žvalgybos grupę iš 8 žmonių, trijų žmonių medicininės evakuacijos grupė ir du dronų operatoriai.

ISW pabrėžia, kad tokių specialiųjų pajėgų kūrimas už RF Gynybos ministerijos armijos korpuso ribų iš tikrųjų sunaikina jos pačios kariuomenės karinę struktūrą.

„Storm Z“ būriai skirti vykdyti kovines operacijas miestuose ar sudėtingose ​​geografinėse vietovėse, siekiant užimti svarbius ir strateginius objektus, tokius kaip įtvirtinimai, vadavietės ir ryšių centrai“, – teigiama ataskaitoje.

 

Ukrainos atsargos karininkas taip pat pažymėjo, kad šių specialiųjų būrių mokymui buvo skirta ne daugiau kaip 10-15 dienų, kol jie bus išmesti į fronto liniją.

Tikėtina, kad „Storm Z“ būriai bus dislokuoti palei Avdijivkos ir Donecko fronto liniją, kad palaikytų nesėkmingas Pietų karinės apygardos puolimo operacijas.

„Tikėtina, kad Rusijos karo vadai ketina sukurti „Storm Z“ grupes ir prijungti jas prie jau veikiančių elementų, kad sustiprintų nedideles taktines sėkmes ir paskatintų tolesnes puolimo operacijas bei laimėjimus“, – sakoma ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(47)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()