Spec. operacijos – Kremliaus strategija. Ką būtina suprasti analizuojant Rusijos elgesį?  ()

Kremliaus panacėja – specialiosios operacijos, nes Rusija nemąsto strategijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai dabar vadovauja profesionalūs žvalgybos ir kontržvalgybos agentai. Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui 70 metų. Jis mokėsi SSRS KGB Raudonosios vėliavos institute (dabar – Užsienio žvalgybos akademija). Tada, septintajame dešimtmetyje, buvo sovietų žvalgybos ir specialiųjų operacijų veiklos visame pasaulyje klestėjimo metas.

Jį mokė sovietų žvalgybos korifėjai – legendinis Kimas Filbis (Kim Philby), Kononas Molodojus ir kiti. Visi Putino bendraminčiai, kurie kartu su juo vadovauja Rusijai, taip pat yra to meto sovietų žvalgybos palikuonys.

Kodėl tai svarbu? Jei ekonomistai ir geopolitikai mąsto strategijomis, šie veikėjai mąsto specialiosiomis operacijomis. Tai yra profesinė deformacija. Tai reiškia, kad jei šalis elgiasi ne taip, kaip jie nori, vadinasi, jie turi keisti jos politiką ne diplomatijos, ekonomikos ir kitais būdais, o per specialiąsias operacijas. Taip jie yra įpratę. Jie vadovaujasi patirtimi, kurią įgijo tose žvalgybos mokyklose. Šios žinios, kaip dabar sakoma, įdiegtos į jų mikroschemas. Kitaip jie paprasčiausiai nemoka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()