Ekspertas skelbia gudrų Xi Jinpingo planą Vakarams: „aš jums garantuoju stabilumą“  (2)

Tarptautinių reikalų ekspertas atskleidžia klastingą Xi Jinpingo planą Vakarams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apostrof TV“ laidos vedėjas Taraso Semeniuko paklausė, ar gali būti, kad Kinija, siekdama savanaudiškų tikslų, bandys supriešinti JAV ir Europos šalis. Politologas atsakė teigiamai, užsimindamas, ko Xi Jinpingas iš tikrųjų nori.

Semeniuko interviu televizijai „Apostrof TV“ galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Tarptautinės politikos apžvalgininkas išsakė savo požiūrį į Kinijos lyderio ketinimus: „Tai viena iš Kinijos strategijų: ne tik neprarasti Europos, bet dar labiau ją sutramdyti. Vienu metu Kinija supirko kai kurių Europos Sąjungos šalių suverenias skolas, tačiau pagrindinis tikslas akivaizdus – „atplėšti“ Europą nuo Jungtinių Valstijų“.

Semeniukas paaiškino, kodėl kai kurios Europos šalys pačios suinteresuotos suartėti su Kinija ir sumažinti savo priklausomybę nuo Jungtinių Valstijų: „Dabar Jungtinės Valstijos yra pagrindinė Europos Sąjungos karinė ir ekonominė partnerė. Akivaizdu, kad čia yra pagunda prancūzams, vokiečiams daugiau bendrauti su Kinija ir mažinti darbą su Jungtinėmis Valstijomis, nes Kinija sako: „Pažiūrėkite, kas bus per rinkimus: jeigu ateis Trumpas, jūs suprantate, kad tai neprognozuojamas kandidatas, o jums reikia stabilumo, ir aš jums garantuoju stabilumą, nes aš jau trečią kadenciją dirbu ir dirbsiu toliau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(44)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: