[ŽT] „Dabar visi bijos pasiduoti“. Slaptas tikslas, kodėl buvo paskelbta Ukrainos kario egzekucija  ()

„Reikalauju, kad šis įvykis būtų svarstomas atskirai JT Žmogaus teisių komitete.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-13 [ŽT] „Dabar visi bijos pasiduoti“. Slaptas tikslas, kodėl buvo paskelbta Ukrainos kario egzekucija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos įsibrovėliai paviešino žiaurų vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas ukrainiečio kalinio, kuriam peiliu buvo nukirsta galva, nužudymas. Ukrainos Aukščiausiosios Rados Žmogaus teisių, deokupacijos ir reintegracijos komiteto pirmininkas Dmytro Lubinetsas paaiškino, kodėl užpuolikai taip elgiasi.

Lubinetsas pastebėjo, kad apie žmogiškąsias dorybes iš Rusijos pusės apskritai nekalbama. Tai eilinis Ukrainos žmonių genocido įrodymas.

Jis teigė, kad viešas mirties bausmės paskelbimas yra skirtas vidinei auditorijai, siekiant sustiprinti antiukrainiškus naratyvus visuomenėje.

„Kraujo krikštas“. Tikėtina, kad rusų vadai duoda įsakymus savo pavaldiniams atlikti tokius veiksmus ir viską filmuoti kameromis“, - pažymėjo Lubinetsas.

Be to, tai yra jų kariškių bauginimo elementas, visų pirma, kad jie nepasiduotų ukrainiečių nelaisvei ir galvotų, kad su jais bus elgiamasi taip pat. Be to, tai tarsi kompromituojantis įrodymas, kad kelio atgal nėra ir šį užkariavimo karą teks kariauti iki galo.

 

„Juk vieša kalinio mirties bausmė yra dar vienas Ženevos konvencijų, tarptautinės humanitarinės teisės normų pažeidimo, pagrindinės teisės į gyvybę pažeidimo įrodymas! Reikalauju, kad šis įvykis būtų svarstomas atskirai JT Žmogaus teisių komitete“, – pabrėžė Lubinetsas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: