O čia tai bent: FSB sužinojo, kad Maskvos policija slapta siunčia duomenis Ukrainai  ()

Maskvoje Federalinė saugumo tarnyba „krečia“ policiją dėl Kremliaus saugumo pajėgų duomenų „nutekinimo“ Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-20 O čia tai bent: FSB sužinojo, kad Maskvos policija slapta siunčia duomenis Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sostinės policijos departamento darbuotojai įtariami už pinigus darknete teikę Rusijos kariškių asmeninę informaciją. Specialiosios tarnybos pradėjo „kratymą“ tarp Maskvos policininkų, į akiratį pateko net viršininkai. Apie tai trečiadienį pranešė Rusijos žiniasklaidos priemonė „Baza“.

„Pirminiais duomenimis, žvalgybos pareigūnai nustatė, kad Ukrainos piliečiai per policijos pareigūnus gauna asmens duomenis, įskaitant Rusijos saugumo pajėgų duomenis“, - sakoma pranešime.

Pasak Rusijos žurnalistų, duomenų nutekėjimas buvo pastebėtas pavasario viduryje ir įtarimai iš karto krito ant Maskvos policijos departamento pareigūnų. FSB teigimu, Maskvos policijos pareigūnai už pinigus „tiekė“ asmens duomenis klientams iš interneto. Paaiškėjo, kad klientai buvo ukrainiečiai.

Pranešama, kad nutekinimo ieškantys teisėsaugininkai nusprendė patikrinti savo įtarimus ir atliko operatyvinį eksperimentą. Interneto forumuose jie rado skelbimus su paslaugomis „gauti“ duomenis, atsiliepė į juos ir paprašė atsiųsti duomenis apie įvairius Maskvos prokuratūros darbuotojus. Netrukus specialiosios tarnybos gavo prašomą informaciją ir patvirtino, kad ji nutekėjo būtent per Vidaus reikalų tarnybą.

 

Dabar, pasak Rusijos žiniasklaidos šaltinių, policijos pareigūnų patikrinimai vyksta visoje Maskvoje. Ypač kruopščiai tikrinami kompiuteriai su padalinių duomenų bazėmis, daugelis pareigūnų iškviesti „pasikalbėti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: