„Tai ką dabar padarys Ukraina, nulems visos Europos likimą“. „The Economist“ skelbia apie ypatingos svarbos mūšį  ()

Analitikai mano, kad Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas nulems ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos likimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturės geresnės galimybės susigrąžinti savo teritorijas nei per planuojamą kontrpuolimą. Rusijos kariuomenė šiuo metu yra susilpnėjusi, o Ukrainos gynybos pajėgos gavo NATO standartus atitinkančią ginkluotę.

Tokią išvadą padarė „The Economist“ analitikai.

Laikraštis teigia, kad Ukrainos kariuomenei reikia nukirsti sausumos koridorių, jungiantį Krymą su Rusija. Šio maršruto sukūrimas yra vienintelis Kremliaus laimėjimas kare su Ukraina, teigė žurnalistai. 

Pasak ekspertų, Ukrainos kariuomenei praėjusį rudenį atgavus Chersono ir dešiniojo Chersono srities kranto kontrolę, fronto linija išlieka statiškoje padėtyje, o tai kelia grėsmę įšaldyti konfliktą palei dabartinę „demarkacijos liniją“. Tokioje situacijoje JAV ir sąjungininkai Europoje turėtų duoti aiškų ženklą, kad remia tolesnius Ukrainos karinius veiksmus, sakoma straipsnyje. 

 

Žurnalistų nuomone, būsimas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas lems ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos likimą. Kartu jie atkreipia dėmesį į riziką, su kuria Ukrainos kariuomenė gali susidurti kontrpuolimo operacijos metu. Jie apibūdina, kad Ukrainos raketų „žemė-oras“ atsargos yra ribotos. Šio tipo raketos reikalingos priešo bombonešiams atgrasyti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: