Rusijoje skamba netikėta žinia: tiesiai į frontą išsiųstas paties Peskovo sūnus – kas vyksta?  ()

Rusijos propagandistai aptiko Kremliaus spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo vyriausiojo sūnaus Nikolajaus karine uniforma nuotrauką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-23 Rusijoje skamba netikėta žinia: tiesiai į frontą išsiųstas paties Peskovo sūnus – kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotrauka pasirodė „Russia Today“ „Telegram“ kanale.

„Keli žodžiai apie mano draugą ir brolį Nikolajų Peskovą. Seniai žinojau, kad jis „Wagner“ gretose gynė mūsų tėvynę. Vyriškas poelgis“, – pažymėjo propagandistai.

Peskovas jaunesnysis teigė, kad tarnauti Rusijai jis tariamai prisiekė prieš daugelį metų, o dar gerokai prieš karą Donbase atstovavo savo padaliniui gegužės 9-osios pergalės parade.

„Laikiau tai kaip pareiga“: Peskovo sūnus patvirtino, kad Ukrainoje kovojo už „Wagner“.

Laikraštis „Komsomolskaja Pravda“ iš karto ėmė interviu su Peskovo sūnumi. Jis sako, kad dislokacija fronte buvo jo iniciatyva.

„Laikiau tai savo pareiga. Tiesiog turėjau dalyvauti, turėjau padėti visiems, kurie buvo ten. Negalėjau sėdėti nuošalyje ir žiūrėti, kaip ten eina draugai ir kiti žmonės“, - sakė Nikolajus.

Anot jo, prieš išsiuntimą į frontą dėl kovotojo nerimavo visa šeima.

„Susirinkome visi. Pasakiau, kad priėmiau tokį sprendimą. Manęs neatkalbinėjo. Klausė, ar aš tikras, kad suprantu, kur einu? Atsakiau: taip. O jie sakė, pirmyn“, – sakė jis.

 

„Wagner“ savininkkas Prigožinas sakė, kad Dmitrijus Peskovas paprašė jo sūnų į samdinių gretas priimti kaip „paprastą artileristą“.

 

Tuo pat metu Kremliaus spaudos sekretoriaus sūnus nepatikslino, kodėl jis įstojo į vagneriečių gretas, o ne į Rusijos gynybos ministeriją. Atvykus į skyrių niekas neva nežinojo, kas yra Peskovas jaunesnysis, nes jis pakeitė pavardę.

„Ten mes bendraujame ne vardu, ne pavarde, o šaukiniu, tai supaprastino užduotį“, – aiškino Peskovo sūnus.

Nikolajus pagal sutartį kovojo kiek mažiau nei šešis mėnesius, o po Naujųjų metų jau gavo medalį „Už drąsą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(35)
(-33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()