Ukrainoje pastebėtos ypatingos raketos su oranžiniu paleidimo vamzdžiu: skelbiama, ką tai reiškia (Foto)  ()

Ukrainos kariuomenės naudojamos sovietinės oro gynybos sistemos „Osa“ gavo priešlėktuvines raketas. Iki 2017 m. Jordanijos kariuomenė turėjo 52 „Osa“ kompleksus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai iš Jordanijos tikriausiai gavo raketų priešlėktuvinių raketų sistemai „Osa“. Tai balandžio 22 d. pranešė „Ukraine Weapons Tracker“ analitikai.

Tai pirmas kartas, kai Ukrainoje buvo pastebėti ginklai iš Jordanijos.

Analitikai teigia, kad sudėtinga padėtis Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, turinčiose ribotas sovietinių priešlėktuvinių raketų atsargas, sprendžiama visomis įmanomomis priemonėmis.

Viename iš Rusijos propagandistų paskelbtų vaizdo įrašų ant Ukrainos oro gynybos sistemos „Osa“ matomas oranžinis raketos paleidimo vamzdis.

 

Raketos greičiausiai buvo tiekiamos iš Jordanijos sandėlių, nes 2017 metais Jordanija nurašė visas 52 oro gynybos sistemas „Osa“. Vėliau 35 kompleksai buvo parduoti Armėnijai. Armėnijos kariškių nuotraukoje matyti, kad raketų paleidimo įrenginiai taip pat turi oranžinę spalvą.

Likusių oro gynybos sistemų likimas nežinomas. Ekspertai taip pat tvirtina, kad raketos 9M33M2, kurias jordaniečiai naudojo oro gynybos sistemoje „Osa“, yra ne tokios galingos ir senesnės nei naudojamos Ukrainos kariuomenės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(2)
(85)

Komentarai ()