Rusija į Šiaurę pasiuntė monstrinį ginklą: smogs JAV raketoms, kurių amerikiečiai dar net neturi  ()

„Rezonans-N“ kompleksas turėtų suteikti rusams apsaugą nuo JAV hipergarsinių raketų. Tiesa, amerikiečiai jų dar nesukūrė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija toliau stiprina savo „šiaurines sienas“ ir Arkties regione dislokavo dar vieną elektroninio karo (EW) kompleksą, praneša SFERA. Iki metų pabaigos Arktyje planuojama įrengti 5 „Rezonans-N“ kompleksus, galinčius perimti 20 machų (24 500 km/val.) greičio hipergarsines raketas. Bent jau taip teigia kūrėjai.

Verta paminėti, kad JAV kol kas nevykdo masinės hipergarsinių raketų gamybos, o tik bando prototipus. Be to, Rusijos karo ekspertų teigimu, amerikiečiai sumažino raketų greitį iki 5 machų, o tai reiškia, kad jų kompleksas dirba su didžiuliu rezervu ateičiai.

Rusijos Federacijos teigimu, „Rezonans-N“ kompleksas gali aptikti bet kokį hipergarsinį taikinį (raketą ar lėktuvą) iki 1200 km atstumu ir iki 100 km aukštyje. Be to, kaip teigia kūrėjai, ši elektroninio karo sistema yra maksimaliai automatizuota ir gali vienu metu sekti bei duoti koordinates 500 taikinių.

 

Tai ne pirmoji Rusijos Federacijos „higarsinė apsauga“. Agresorės šalies kariuomenė taip pat yra ginkluota elektroniniu karo kompleksu „Saulėgrąža“, galinčiu aptikti taikinius už radijo horizonto linijos.

„Saulėgrąžos“ bandymų metu, pasak vieno kūrėjų Michailo Skolotnevo, kariškiams pavyko vienu metu aptikti 200 paviršinių ir daugiau nei 100 oro taikinių. Tiesa, „Saulėgrąžos“ diapazonas yra beveik tris kartus mažesnis nei „Rezonans-N“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(38)
(-29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()