„Tai mūsų miestai. Kodėl 1991 m. juos atidavėme?“ Rusijoje jau skelbiama apie naują karą (Video)  ()

Rusijos propaganda skelbia, kokias teritorijas reikia prijungti prie Rusijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-26 „Tai mūsų miestai. Kodėl 1991 m. juos atidavėme?“ Rusijoje jau skelbiama apie naują karą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai tiesioginėse Rusijos žiniasklaidos transliacijose jau atvirai grasina karine invazija į Kazachstaną. Žinomas laikraščio „Komsomolskaja pravda“ karo korespondentas Dmitrijus Stešinas pareiškė, kad Maskva turi susigrąžinti Šiaurės Kazachstaną, kuris, anot jo, turi būti Rusijos dalis. Tai jis pasakė tiesioginėje „KP“ radijo laidoje, vaizdo įrašo fragmentą skelbia „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Stešinas teigia, kad Šiaurės Kazachstano regionai „istoriškai priklauso Rusijai“, todėl Rusijos Federacija turi teisę juos aneksuoti.

„Kazachstane didžiulėse teritorijose gyvena rusakalbiai. Manau, kad turime istorinių teisių į šias žemes. Tai miestai, kuriuos pastatė mūsų protėviai. Kodėl mes juos atidavėme 1991 m., kokiu pagrindu?“ - pareiškė rusų žurnalistas.

Socialiniuose tinkluose pažymi, kad nepaisant to, jog oficialiai Kazachstanas yra Rusijos Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) sąjungininkas, Maskvos propagandos retorika šios valstybės atžvilgiu mažai kuo skiriasi nuo to, kas kelerius metus iki visiškos invazijos buvo sakoma Ukrainos atžvilgiu. Rusija pasiryžusi susipykti su visomis savo kaimynėmis ir visus savo kelis likusius sąjungininkus paversti priešais, pažymėjo vartotojai.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(30)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: