„Rusai gavo programėlę su visomis Ukrainos pozicijų koordinatėmis“. Generolas Syrskis skelbia pavojingą žinią  ()

Rusijos šturmo grupių vadai Bachmute naudoja išmaniuosius telefonus su specialia programine įranga „AlpineQuest GPS“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu „Interfax“ pasakojo generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis. „Šturmo grupių vadai naudoja išmaniuosius telefonus su specialia „AlpineQuest GPS“ programine įranga, kuri rodo mūsų kovinės technikos pozicijų koordinates, atakos taikinius, maršrutus iki jų, taip pat kaimyninių dalinių užduotis“, – sakė Syrskis.

„AlpineQuest“ programėlės įprastai naudojamos žygiams gamtoje, bet rusai jas pritaiko operatyvinei ir žvalgybinei informacijai kaupti, perduoti ir koordinuoti.

„Siekdamas sudaryti palankias sąlygas šturmo operacijoms vykdyti, priešas aktyviai naudoja tankų ir artilerijos dalinius (taip pat ir iš uždarų šaudymo pozicijų), daro mūsų kariuomenei didelę ugnies žalą, naikina pozicijas, po kurių šturmo daliniai eina į puolimą. Puolimo operacijų metu jie visada naudojama droną, kurio pagalba priešas koreguoja artilerijos ugnį, o grupės vadas turi galimybę efektyviai valdyti personalą“, – sakė Syrskis.

 

Syrskis pasakojo, kad mieste priešas pirmiausia artilerija apšaudo šturmuojamus objektus. O tada „iki 10 žmonių grupė su šaulių ginklais tiesiogiai šturmuoja taikinį. Kovinė technika naudojama itin retai. Paprastai ataka vykdoma trimis-keturiomis bangomis“, pasakojo generolas.

(10)
(48)
(-37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: