Rusija smogė Bulgarijai: „Vyksta precendento neturinčios atakos“  ()

Bulgarija susiduria su precedento neturinčiomis hibridinėmis atakomis iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulgarijos užsienio reikalų ministras Nikolajus Milkovas pareiškė, kad jo šalis susiduria su precedento neturinčiomis hibridinėmis atakomis iš Rusijos, Maskvai vykdant karinę agresiją prieš Ukrainą.

„Kartu su agresyviais Rusijos kariniais veiksmais (prieš Ukrainą – red.) mes susiduriame su beprecedenčiu įvairių hibridinių atakų, kuriomis siekiama pakenkti Bulgarijos stabilumui, o kartu ir mūsų demokratinėms vertybėms bei procesams, skaičiumi“, - sakė N. Milkovas Sofijos saugumo forumo surengtos konferencijos „Susidorojimas su iššūkiais fragmentuotoje saugumo architektūroje: kova su Rusijos hibridiniais veiksmais" atidaryme, pranešė Censor.net cituodama „Ukrinform“.

Pasak jo, Rusijos agresija, vykstanti netoli Bulgarijos sienų, yra šiurkštus tarptautinės teisinės tvarkos pažeidimas ir sudavė rimtą smūgį dabartinei tarptautinio saugumo architektūrai, turėjusį reikšmingų pasekmių visuomeniniam ir politiniam gyvenimui, taip pat ir Bulgarijoje.

 

„Rusija naudoja visą hibridinių taktikų arsenalą, energijos ir pagrindinių maisto produktų tiekimą, kibernetinį aktyvumą prieš jautrias technologijas  ir precedento neturintį propagandos, kuria siekiama iš vidaus destabilizuoti mūsų visuomenes, augimą – provokuoti nepasitenkinimą ir mažinti solidarumą su Ukraina“, - sakė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(23)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()