Nutekėjo aukščiausio slaptumo dokumentai: kiek laiko Rusija gali finansuoti karą  ()

Nutekintuose Pentagono dokumentuose informuojama, kiek laiko Rusija gali finansuoti karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV žvalgyba mano, kad Rusija turi pakankamai išteklių finansuoti karą prieš Ukrainą dar bent metus, net ir spaudžiama precedento neturinčių sankcijų.

Tai pranešė laikraštis „The Washington Post“, praneša „Censor.NET“.

Kalbama apie anksčiau neskelbtus dokumentus, kuriems taikomas aukštas slaptumo lygis, ir kurie leidžia suprasti, kaip Vašingtonas vertina sankcijų veiksmingumą. Remiantis šiais dokumentais, Rusijos elitas nerimauja dėl skausmingų sankcijų ir bando jas apeiti. Vis dėlto, nors ne visi ekonominio elito atstovai gali pritarti V. Putino kursui ir sankcijos padarė didelę žalą jų verslui, vargu ar jie nustos remti Rusijos diktatorių.

„Siekdama sumažinti ekonominį spaudimą, Maskva pasikliauja įmonių mokesčių didinimu ir savo valstybės turto fondu, padidėjusiu importu ir verslo prisitaikymu“, - teigiama dokumentuose.

 

Tačiau WP priduria, kad šie dokumentai datuojami kovo mėnesiu, todėl juose neatsižvelgta į neseniai pradėtų taikyti sankcijų poveikį. Be to, net jei Rusija turėtų pakankamai pinigų karui paremti, šiame vertinime neatsižvelgiama į kitus aspektus, galinčius pakenkti Rusijos gebėjimui kovoti. Pavyzdžiui, amunicijos, įrangos trūkumas arba žmonių patirtų nuostolių atlyginimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(7)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: