„Jie gali pradėti branduolinį karą“. Vokiečių ekspertas skelbia šiurpią prognozę, kas laukia po Putino mirties  (2)

Rusijai gresia branduolinis karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentui Vladimirui Putinui pasitraukus iš pareigų, šalyje gali prasidėti pilietinis branduolinis karas.

Tai balandžio 28 d. pareiškė vokiečių leidinio „Bild“ ekspertas Julianas Repke.

Anot jo, Vladimiro Putino mirties atveju taikaus valdžios perdavimo nebus. Priežastis ta, kad Kremlius jau daugelį metų griauna demokratines institucijas visoje šalyje.

Visi demokratai ir opozicionieriai buvo sąmoningai ištremti iš šalies, o dabartiniai jo bendražygiai pretenduos į prezidento postą. Dėl to bus surengta kova dėl valdžios.

Šiuo metu Rusijos Federacijoje aktyviai kuriamos privačios karinės kompanijos gali tapti vienu iš pasiruošimo būsimam pilietiniam karui etapų. Visų pirma tuo užsiima gynybos ministras Sergejus Šoigu, „Gazprom“ vadovas Aleksejus Milleris ir oligarchas Jevgenijus Prigožinas.

Taip pat Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas gali paskelbti apie ketinimus sukurti savo valstybę.

„FSB, Nacionalinė gvardija ir kariuomenė taip pat gali būti kontroliuojami tam tikrų oligarchų ir įtakingų režimo bendrininkų. Labai mažai tikėtina, kad jie bus toje pačioje pusėje“, – sakė Julianas Repke.

 

Ekspertas mano, kad būsima kova dėl valdžios Rusijos Federacijoje bus „negailestinga“. Tai gali apsiriboti tikslinėmis konkurentų žudynėmis arba taip pat gali sukelti didelio masto konfliktą, panašų į pilietinį karą.

Tam tikrais atvejais gali būti panaudoti ir branduoliniai ginklai. Scenarijus mažai tikėtinas, tačiau jo negalima atmesti.

„Aišku viena: su Putino mirtimi tikrai nebus „viskas gerai“, ko jau nebesitiki net optimistai. Rusijos diktatorius pats tuo pasirūpino“, – reziumavo Julianas Repke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(16)
(-8)

Komentarai (2)