„Visi privalo atiduoti telefonus, patekti pašaliniams neįmanoma“. Ypač slaptas Zelenskio pasitarimas po žeme (Video)  ()

„Kai šalia yra prezidentas „nerimas suvokiamas kitaip.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo siužete galima pamatyti, kokiomis sąlygomis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis rengia ypač slaptus pasitarimus po žeme. Apie tai žurnalistas Dmitrijus Komarovas kalbėjo specialiame filme „Metai. Už kadro. Prezidento diena“ balandžio 28 d.

Šį kartą filmavimo grupė kartu su valstybės vadovu vyko į Mykolajivo miestą, kurį beveik kasdien apšaudo Rusijos įsibrovėliai.

Susitikimų kambarys yra slaptoje vietoje giliai po žeme, nes priešo veiksmai gali būti neprgnozuojami. Rusų okupantai galėjo sužinoti, kad prezidentas yra mieste ir pradėti apšaudymus.

Prieš įeidami į susitikimų kambarį, visi dalyviai privalo atiduoti mobiliuosius telefonus ir kitus elektroninius prietaisus, kuriuos galima susekti ar įrašyti pklabius.

Pašaliniams ten patekti neįmanoma, tačiau filmavimo grupei ir Dmitrijui Komarovui buvo padaryta išimtis. Jiems buvo duota maždaug minutė padaryti reikiamus kadrus, o po to jų buvo paprašyta išeiti ir palaukti autobuse.

Pasigirdus oro antskrydžio signalui, žurnalistas su komanda, vėl buvo priversti nusileisti į slėptuvę.

„Oro antskrydis. Turbūt priešas sužinojo, kad delegacija čia, todėl reikia bėgti į minus pirmą aukštą. Per karą visi esame įpratę prie nuolatinių antskrydžių, bet dažniausiai tu nežinai kur nori pataikyti priešas. Tačiau kai šalia yra prezidentas „nerimas suvokiamas kitaip“,  - sakoma pranešime.

 

Valstybės vadovas yra pirmasis priešo taikinys, todėl, kaip toliau pažymėjo Dmitrijus Komarovas, reikalingas patalpų slaptumas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: