To nebuvo daugybę dešimtmečių. Rusai pastatė kai ką gigantiško  (3)

Rusai savo teritorijoje ir okupuotose Ukrainos teritorijose pastatė kai ką gigantiško.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2022 m. vasaros Rusijoje ir okupuotose Ukrainos teritorijose buvo sukurta viena plačiausių pasaulyje daugelį dešimtmečių nematytų karinės gynybos sistemų.

Apie tai rašo Censor.NET, remdamasis „RBC-Ukraina“ ir Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos pranešimu socialiniame tinkle „Twitter“.

Kaip pažymima pranešime, šios gynybos priemonės yra ne tik šalia dabartinių fronto linijų, bet ir giliai įsitvirtinusios šiuo metu Rusijos kontroliuojamose teritorijose.

Iš nuotraukų matyti, kad Rusija ypač stengėsi sustiprinti šiaurinę okupuoto Krymo sieną, be kita ko, įrengdama kelių lygių gynybinę juostą netoli Medvedivkos kaimo. Rusija taip pat iškasė šimtus kilometrų griovių tarptautiniu mastu pripažintoje Rusijos teritorijoje, įskaitant Belgorodo ir Kursko sritis.

 

 

„Gynybiniai įtvirtinimai rodo didelį Rusijos vadovybės susirūpinimą, kad Ukraina gali pasiekti didelį proveržį. Tačiau kai kuriuos darbus galėjo užsakyti vietos vadai ir bendruomenių lyderiai, siekdami propaguoti oficialų pasakojimą, kad Rusijai „grasina“ Ukraina ir NATO“, – teigė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(18)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: