Netikėta žinia. NATO juda į Japoniją  ()

Dėl galimų Kinijos grėsmių NATO juda į Japoniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO planuoja Tokijuje atidaryti pirmąjį Azijoje komunikacijos biurą. Tai leis Aljansui konsultuotis su Japonija, Pietų Korėja, Australija ir Naująja Zelandija dėl galimų Kinijos grėsmių.

Šiuos planus patvirtino ir NATO, ir Japonijos atstovai, praneša Censor.NET, remdamasis „Nikkei Asia“ šaltiniais.

NATO ir Japonija taip pat planuoja pasirašyti naują bendradarbiavimo sutartį – Individualios partnerystės programą. Ją norima užbaigti iki NATO viršūnių susitikimo Vilniuje liepos 11-12 dienomis.

Šalys gilins bendradarbiavimą kovojant su kibernetinėmis grėsmėmis, derins pozicijas dėl naujų ginklų technologijų, keisis informacija apie kovą su melagienomis.

Biuro atidarymo idėją pirmasis aptarė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida, pastarojo vizito į Tokiją metu sausio pabaigoje. Šaltinio teigimu, balandžio viduryje aljansas išplatino pasiūlymo projektą aljanso valstybėms narėms.

NATO turi panašius biurus Jungtinėse Tautose Niujorke, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje Vienoje, taip pat Sakartvele, Ukrainoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Moldovoje ir Kuveite.

 

Noras gilinti bendradarbiavimą yra abipusis. Japonija planuoja sukurti nepriklausomą misiją prie NATO, atskirdama ją nuo ambasados ​​Belgijoje, kur ji šiuo metu yra įsikūrusi. NATO ambasadoriaus Belgijoje pareigas eiti bus išsiųstas naujas ambasadorius.

Danijos ambasadorius Japonijoje Peteris Takso-Jensenas telefonu „Nikkei Asia“ sakė, kad NATO ryšių biuras bus pirmasis toks Indo-Ramiojo vandenyno regione ir turės ne tik simbolinę reikšmę.

„Tai būtų labai matomas ir realus būdas stiprinti Japonijos ir NATO santykius“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()