Rusija pradės raketų „Orion“ gamybą – kuo jos pavojingos Ukrainai?  ()

Putino režimas ruošiasi naujam raketinio terorizmo etapui – jie tuoj gamins raketas „Orion“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ruošiasi gaminti naujas „Ch-50“ raketas, kurios bus vadinamos „Orion“. Pagal skelbiamas charakteristikas, „Orion“ raketos yra panašios į kitas rusiškas raketas, tačiau yra daug universalesnės.

TSN rašo, kad „Ch-50 Orion“ kūrimas prasidėjo dar 2018 metais, tačiau iki šiol Rusija nesivargino jų gaminti, jos egzistavo tik popieriuje. Praėjusiais metais projektas vėl buvo dėmesio centre, nes šių raketų gamyba yra palyginti nebrangi.

„Ch-50“, pasak „Defense Express“ vyriausiojo redaktoriaus Olego Katkovo, yra mažesnė „Ch-101“ versija. „Tai bus lengvesnė raketa, sverianti 1,6 tonos. Rusai deklaruoja maždaug 1,5 tūkst. kilometrų veikimo nuotolį“, – sako Katkovas ir priduria, kad tikrai nereikėtų nuvertinti „Ch-50“. Pagrindinis šių raketų koziris yra universalumas - „Orion“ raketas galės leisti visų tipų rusų bombonešiai.

Be to, „Orion“ turi įmontuotą sistemą, padedančią apeiti oro gynybos sistemas. Bet tai, pasak Ukrainos karo veterano Oleksijaus Hetmano, joms yra būtina, nes „net ir priešlėktuvinės kulkosvaidžių sistemos gali sunaikinti šias raketas“.

 

Masinę „Ch-50“ gamybą gerokai pristabdė sankcijos. Hetmanas teigia, kad Rusija negalės gauti visų reikalingų komponentų „Orion“ gamybai.

Tačiau, kita vertus, analitikai prognozuoja, kad artimiausiais mėnesiais Rusija galės paruošti iki 300 „Ch-50“ raketų. To užteks kelioms didelėms atakoms.

(6)
(19)
(-13)

Komentarai ()