Dar neregėtas ginklas: sprogdins tankus su lazeriu (Video)  ()

Australijos armija jau skyrė pinigų kūrėjams, tačiau kai kuriems ekspertams kyla abejonių dėl šios įmonės sėkmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos armija nori į rankas paimti lazerius, galinčius sunaikinti tankus ir kitus šarvuočius, rašo „Interesting Engineering“. Gynybos departamentas suteikė „QinetiQ“ 8 milijonų dolerių vertės kontraktą sukurti tokiam ginklui.

Projektas pavadintas „High Energy Lazer Weapon System“ ir yra platesnės programos, kurios tikslas – kurti naujas technologijas naudojant dirbtinį intelektą ir robotiką kariniams poreikiams, dalis.

Lazeriniai ginklai šiuolaikiniame pasaulyje nėra naujiena. JAV, Rusija ir Kinija jau seniai eksperimentavo su lazeriais – nuo ​​dronų numušimo iki raketų naikinimo. Tačiau sukurti lazerius, galinčius perpjauti tankų šarvus, yra ypatingas iššūkis, nes tokioms sistemoms reikia didelės galios ir tikslumo.

Australijos projekte planuojama panaudoti optinę sistemą, kad būtų galima fokusuoti lazerį į taikinį ir kompensuoti atmosferos poveikį. Taip pat tikimasi, kad lazeriams pritvirtinti bus naudojamos autonominės platformos, tokios kaip dronai ar antžeminiai robotai.

Projekto tikslas – iki 2025 metų sukurti didelės energijos lazerinio ginklo prototipą ir pademonstruoti jį bandymų aikštelėje. Jei viskas vyks pagal planą, Australija bus viena pirmųjų šalių pasaulyje, kuri turės tokio tipo ginklus.

 

Tačiau kai kuriems karo ekspertams ir mokslininkams kyla abejonių dėl tokio grandiozinio plano sėkmės. Kaip lazerinių sistemų trūkumus ir jų kūrimo sunkumus jie pažymi lazerių jautrumą atmosferos trikdžiams, pavyzdžiui dulkėms, lietui ar rūkui, kurie gali susilpninti arba išsklaidyti spindulį.

Be to, norint perpjauti tanko šarvus, reikia turėti kompaktišką energijos modulį, kuris sugebėtų pagaminti 300 kW galios spindulį, o šią užduotį dar per sunku išspręsti. Tokį modulį reikėtų montuoti ant didelės platformos ir jis netilptų į įprastą tanką ar šarvuotį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()