„Situacija labai rimta“. Stoltenbergas skelbia, kas gali sustabdyti Ukrainos kontrpuolimą  ()

Šiaurės Atlanto aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas padarė pareiškimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pasirengusios puolimo operacijoms, kad atgautų savo teritorijas, tačiau rusai „sugebėjo sukurti reikšmingas gynybines linijas“.

Atitinkamą pareiškimą padarė Šiaurės Atlanto aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, kurio žodžius cituoja CNN.

Jis ragino nenuvertinti Rusijos Federacijos ir pažymėjo, kad fronto linija ilgą laiką buvo statiškoje padėtyje, per šį laikotarpį priešas „sugebėjo įrengti gynybines pozicijas, kad atremtų numatomą Ukrainos kariuomenės puolimą“.

Grįžtant prie ginkluotųjų pajėgų parengties klausimo, NATO generalinis sekretorius priminė, kad Ukraina gavo iš Vakarų karinę techniką, taip pat Ukrainos karių apmokymus.

 

Dieną prieš tai Ukrainos nacionalinio saugumo tarnybos sekretorius Oleksijus Danilovas patikslino, kad vis dar nėra galutinio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo plano, rengiami keli variantai, taip pat nėra žmonių, žinančių Ukrainos vadovybės planus. Galutinis sprendimas dėl puolimo operacijos sąlygų ir krypčių bus priimtas prezidento Volodymyro Zelenskio ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno kabinete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(5)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()