„Prigožinas pradeda planą, kaip užgrobti Kremlių. Artėja galingi įvykiai“  ()

Žurnalistas įtaria Prigožiną planuojant užimti Kremlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Rusijos armija pralaimės Ukrainoje, „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas gali eiti į Kremlių, teigia Ivanas Jakovina.

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, sprendžiant iš jo retorikos, ruošia dirvą valdžios užgrobimui Rusijoje. Jis jau pradėjo kritikuoti ir įžeidinėti diktatorių Vladimirą Putiną. Apie tai savo „Twitter“ tinklaraštyje rašė žurnalistas Ivanas Jakovina.

Jis atkreipė dėmesį į gegužės 9 d. Prigožino pareiškimą apie „senelį asilą“. Samdinių kompanijos vadovas atvirai netarė Putino vardo, tačiau užuominos buvo aiškios.

„Senelis asilas“ Putino adresu – tai buvo pasakyta neatsitiktinai. Prigožinas jau porą mėnesių kaip įsivėlęs į aršų konfliktą su Kremliumi. Būtent su Putinu, o ne su Šoigu“, - rašė žurnalistas.

Jis atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu buvo susprogdinti du Prigožinui artimi personažai, jo „užnugariai“: Vladlenas Tatarskis ir Zacharas Prilepinas. Taip, pasak Jakovinos, jie bandė įbauginti ir persekioti „Wagner“ vadovą. Tačiau tai nepasiteisino.

„Jis jau užviręs – nepasiduoda. Manau, kad dabar jis vis labiau gąsdins Gynybos ministeriją ir Kremlių, tikėdamasis, kad prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą jam ir „Wagner“ nieko nebus padaryta. Jis taip pat suburs fronte „karinę koaliciją“ iš nepatenkintų Putino šalininkų. Jis ja pasinaudos, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralauš Rusijos frontą, tuomet Rusijos armija supanikuos ir pabėgs, Putinas liks be pajėgios kariuomenės, o kelias į Maskvą ir Kremlių bus atviras. Prigožinas pasiskelbs kažkokiu „tėvynės gelbėtoju“ - ir pirmyn!“ - dalinosi nuomone Jakovina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()