„Rusijos propagandistai gavo direktyvą diskredituoti Prigožiną kaip išdaviką“ - kas vyksta?  ()

Prigožino retorika labai jaudina Kremlių – Rusijos propagandistai gavo direktyvą diskredituoti Prigožiną kaip išdaviką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožino retorika labai jaudina Kremlių, teigia vienas neįvardintas Putinui artimas šaltinis, praneša Rusijos opozicijos svetainė „Meduza“. Nuolatiniai Prigožino bandymai šantažuoti Rusijos gynybos ministeriją Maskvoje vertinami kaip „rimta grėsmė“.

ISW analitikai, remdamiesi informacija iš atvirų šaltinių, atliko situacijos analizę. Kai kurie šaltiniai teigia, kad Bachmutą užėmęs Prigožinas greičiausiai paskelbtų asmeninę pergalę, prie kurios Rusijos ginkluotosios pajėgos neprisidėjo. Kremlius nepatenkintas ir tuo, kad Prigožinas gegužės 9-osios vaizdo žinutėje išjuokė ne tik Rusijos gynybos ministeriją, bet ir asmeniškai šalies prezidentą. Tačiau Kremliuje tokios nuomonės laikosi ne visi.

Kai kurie netgi teigia, kad Prigožinas savo vaizdo žinutėje negrasino ir neišjuokė Putino. Šaltiniai pažymi, kad Prigožino elgesys aštrėja greičiausiai dėl to, kad jis nepasiekė tikslo užimti Bachmutą per nustatytą terminą. Gali būti, kad „Wagner“ vadovas peržengė Kremliaus „raudonąsias linijas“ ir taip atgraso rėmėjus, kuriuos turėjo vidiniame Putino rate.

 

Kai kas taip pat teigia, kad šis ir kiti Prigožino veiksmai turėjo įtakos jo santykiams su milijardieriumi ir Putino „asmeniniu bankininku“ Jurijumi Kovalčiuku. Pastarasis buvo vienas iš tų, kurie pastūmėjo Putiną 2022 metų vasario 24 dieną įsiveržti į Ukrainą.

Šaltiniai pažymėjo, kad Rusijos propagandistams buvo nurodyta diskredituoti Prigožiną kaip išdaviką, jei jis ir toliau kritikuos Kremlių. Šaltiniai skaičiuoja, kad Prigožinas yra saugus tol, kol „Wagner“ vis dar yra fronto linijose, todėl Prigožinas gali palaikyti ryšį su Putinu.

(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: