[ŽT] „Turėjo būti sušaudyta apie 200 deputatų“. Atskleistas košmariškas Rusijos planas  ()

Rusijos kariškiai pirmiausia planavo sunaikinti parlamentarus, o paskui proukrainietiškus aktyvistus išvežti į koncentracijos stovyklas ir atimti šių žmonių turtą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė pirmosiomis savaitėmis po galutinio valdžios Ukrainoje užgrobimo planavo sušaudyti 200 parlamento narių, taip pat ir proukrainietiškai nusiteikusius aktyvistus. Apie tai gegužės 13 d. paskelbtame interviu žiniasklaidai „Telegraf“ papasakojo generolas leitenantas Andrijus Kožemiakinas, buvęs Ukrainos saugumo tarnybos vadovo pavaduotojas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybos 241-osios brigados Kijevo teritorinės komendantūros savanorių formuotės „Mrija“ vado pavaduotojas.

Pasak jo, prieš prasidedant Rusijos ir Ukrainos karui Rusijos žvalgyboje ir saugumo tarnyboje sabotažinė veikla buvo labai aktyvi. Be to, okupanto pakalikai net pradėjo žymėti butus miesto centre: kuriuos užgrobti pirmiausia, o kuriuos kiek vėliau.

Be to, Rusijos kariškiai jau planavo dviejų koncentracijos stovyklų statybą Brovaryje ir Vasilkove Kijevo srityje.

 

Jie jau turėjo paruoštus ukrainiečių, kurie turėjo būti sunaikinti, sąrašus. Tarp jų buvo ir liaudies deputatai - apie 200 deputatų“, - sakė Kožemiakinas.

Jis taip pat pridūrė, kad Rusijos kariškiai ir Rusijos specialiųjų tarnybų atstovai norėjo užverbuoti daugiau kaip šimtą Ukrainos parlamento narių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(31)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()