[ŽT] „Išlaisvinta jau 17,3 km²“. Ukraina smogė, daro neįtikėtinus dalykus  ()

Ukrainos gynėjai pradėjo kontrpuolimą sunkiausiame fronto sektoriuje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-14 [ŽT] „Išlaisvinta jau 17,3 km²“. Ukraina smogė, daro neįtikėtinus dalykus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas skundžiasi, kad jo samdiniai nuo spalio mėnesio mažais žingsneliais žengdami į priekį bando paimti Bachmutą. Šios „sėkmės“ kaina – dešimtys tūkstančių gyvybių buvusių nuteistųjų, kurių kūnus Rusija negailestingai meta į mūšio lauką. Tačiau pastarosiomis dienomis Rusijos kariuomenės kariai, apleidę savo pozicijas ir metę ginklus, bėga iš Bachmuto. Prigožinas įsiutęs ir visus vadina išdavikais.

Tuo tarpu Ukrainos ginkluotosios pajėgos įvardijo staigaus rusų bailumo priežastį: Ukrainos gynėjai pradėjo kontrpuolimą sunkiausiame fronto sektoriuje. Nepaisant nenutrūkstamo apšaudymo, per tris dienas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išvalyti nuo įsibrovėlių 17,3 km2 okupuotos teritorijos.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus nacionalinio maratono eteryje kalbėjo apie Ukrainos gynėjų karinės operacijos sunkiausiame fronto sektoriuje rezultatus.

 

„Per šias dienas ten įvyko 40 susirėmimų. Dėl jų buvo sunaikinti 199 įsibrovėliai, 244 sužeisti, 15 paimta į nelaisvę“, – sakė pranešėjas. Rusijos kariuomenė ėmė šią teritoriją mažiausiai tris mėnesius, įkalindama tūkstančius savo karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: